Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Якщо катастрофічно бракує часу: найкращі рецепти швидких страв

Звісно, така випічка – не для подачі гостям, але до ранкової кави цілком згодиться.

Фото із сайту pinterest.com.

Якщо катастрофічно бракує часу: найкращі рецепти швидких страв

Це зовсім не означає, що варто лягати спати без вечері чи бігти на роботу без сніданку. Особливо якщо на вашій кухні є чарівна помічниця – мікрохвильовка. Звісно, у ній легко розігріти готову страву. Але приготувати, як мовиться, «з нуля» – теж не проблема. Причому не лише перше-друге, а навіть десерт

Омлет у кухлику

Інгредієнти: 3 яйця, молоко (сметана, вершки чи вода), гриби або шинка, сіль та перець до смаку, зелень.

Приготування. Зверніть увагу, щоб кухоль або чашку можна було використовувати в мікрохвильовій печі, тобто вони мають бути без металевого покриття. Яйця розбити в чашку, додати сіль, перець та 2 ст. л. молока (води, вершків чи сметани). Ретельно збити вінчиком до однорідності, всипати подрібнені гриби, шинку. Виставити максимальну потужність і помістити в мікрохвильовку. Наприклад, на 800 Вт буде достатньо 3–4 хвилини. Готовий омлет буде пружним, без вологих ділянок. Окрім того, візьміть до уваги, що він суттєво підросте.

Картопляні чипси

Інгредієнти: 1–2 картоплини, оливкова олія, морська сіль, паприка або інші спеції до смаку.

Приготування. Якомога тонше наріжте картоплю, використовуючи овочечистку або комбайн. Тарілку мікрохвильової печі застеліть папером для випічки, змастіть його оливковою олією, викладіть покраяну картоплю одним шаром, присипте сіллю та спеціями. Налаштуйте мікрохвильовку на повну потужність і поставте спочатку на 3 хвилини, потім додавайте час, потрібний для повної готовності (в середньому це займає до 8 хвилин і залежить від потужності мікрохвильової печі).

Запечена скумбрія

Інгредієнти: 1 скумбрія, 1/3 ч. л. солі, 1 ч. л. спецій, 1 лайм або лимон, олія.

Приготування. Спочатку готуємо скумбрію: вона має бути без голови, хвоста, нутрощів і чорної плівки, а також ретельно вимитою та витертою насухо серветкою. Нарізаємо її порційними шматками, солимо, додаємо приправу й перемішуємо так, щоб кожен шматочок був у цій суміші. Форму для мікрохвильової печі змащуємо олією, щоб риба не прилипла. Нарізаємо лайм на скибочки і викладати між шматками риби. Ставимо в мікрохвильову піч. За потужності 850 Вт достатньо запікати її 7–8 хвилин. Скумбрія буде смачною навіть у холодному вигляді.

Брауні

Інгредієнти: (з розрахунку на чашку об'ємом 200–250 мл): 5 ст. л. борошна, 50 мл молока, 10 г цукру, 30 г вершкового масла, 6 ч. л. какао-порошку, дрібка солі, цукрова пудра для присипки, ягоди для подачі (за бажанням).

Приготування. У ємність (придатну для використання в мікрохвильовці) помістіть вершкове масло, розтопіть його, додайте цукор і сіль, перемішайте. Влийте молоко й знову перемішайте. Просійте борошно та какао-порошок, ложкою замісіть тісто до кремоподібного стану. Поставте чашку в мікрохвильову піч на 2 хв. 30 сек. за потужності 650 Вт. Готовий брауні трохи остудіть, потім присипте цукровою пудрою та прикрасьте ягодами.

Сирний кекс

Інгредієнти: 200 г жирного сиру, 2 яйця, 1 ст. л. сметани, 3 ст. л. манної крупи, 4 ст. л. цукру, 3 ст. л. кокосової стружки (за бажанням), 3 ст. л. борошна, 2 ст. л. молока, 1 ч. л. розпушувача, 5–10 г вершкового масла для змащування форми.

Приготування. Сир змішайте з яйцями, манною крупою, цукром та сметаною. Висипте кокосову стружку, розпушувач і борошно, перемішайте, влийте молоко та ще раз перемішайте. Суміш має вийти помірної густоти, як на оладки.

Форму змастіть олією та викладіть тісто. Кришкою не накривайте, готуйте 10 хвилин за потужності 700 Вт. Не поспішайте відчиняти дверцята мікрохвильовки, хай кекс там пробуде ще 3–5 хвилин. Так він краще відставатиме від стінок форми.

 

10 оригінальних способів використання НВЧ-печі

1. Щоб освіжити аромат мелених спецій і приправ, розігрійте їх на повній потужності 30 секунд.

2. Якщо загорнути черствий хліб у паперову серветку і прогріти його на повній потужності протягом хвилини, він знову стане як свіжий. 

3. Мигдаль легко чиститься, якщо покласти його в гарячу воду і потримати в мікрохвильовці 30 секунд на повній потужності. 

4. Волоські горіхи легко очистити від шкірки, вкинувши їх у воду і прогрівши 4–5 хвилин на повній потужності НВЧ-печі. 

5. Апельсин і грейпфрут легко очистити від білої м'якоті після 30 секунд на повній потужності мікрохвильовки. 

6. У мікрохвильовці легко і швидко можна висушити цедру апельсинів і грейпфрутів. Викладіть їх на паперові серветки і прогрійте на повній потужності 2 хвилини. Цедру в цей час потрібно періодично перемішувати. Після охолодження вона стає сухою і крихкою. Зберігайте її в щільно закритому посуді. 

7. Мікрохвильова піч допоможе вичавити сік з лимона або апельсина практично до крапельки навіть при дуже товстій шкірці цитруса: прогрійте фрукти кілька хвилин у мікрохвильовці, тоді дайте охолонути – і до справи. 

8. У мікрохвильовці можна сушити на зиму зелень, овочі, а також сухарики і горіхи.

9. Розтопити мед, який кристалізувався, вдасться за 1–2 хвилини. 

10. Щоб позбутися неприємного запаху обробних дощок, їх потрібно вимити, натерти лимоном і «прожарити» в мікрохвильовці. 

Читайте також: Найкращі рецепти страв із гарбуза.

Реклама Google

Telegram Channel