Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Коли не до сміху: у близького соратника Зеленського знайшли громадянство росії і бізнес у Криму

Коли не до сміху: у близького соратника Зеленського знайшли громадянство росії і бізнес у Криму Наум Баруля – ось ще одне справжнє патріотичне обличчя в нашій країні.

Фотоколаж із сайту radiosvoboda.org.

Коли не до сміху: у близького соратника Зеленського знайшли громадянство росії і бізнес у Криму

Кому – війна, а засновнику «Ліги Сміху»... Самі розумієте

Давній соратник президента Володимира Зеленського, успішний український продюсер Наум Баруля виявився громадянином рф із бізнесом у Криму.

Про це йдеться в розслідуванні «Схем» («Радіо Свобода»).

Журналістам вдалось встановити, що у квітні 2009 року російська міграційна служба видала Науму Барулі російський паспорт, продюсеру тоді було 49 років.

Після початку війни на Донбасі та окупації Криму, Баруля повернувся в Україну з москви та уклав партнерство зі студією «95 квартал» на чолі з Володимиром Зеленським.

Другий напрямок співпраці Барулі та Зеленського – виробництво серіалів для комерційних телеканалів.

Баруля їздив в окупований Крим аж до 2019 року включно, заїжджаючи на український півострів саме за російським паспортом. 

У Судаку в творчого соратника Зеленського залишається три квартири загальною площею 312 квадратних метрів, які він добровільно перереєстрував за російським законодавством, визнавши тим самим юрисдикцію рф на окупованій українській території.

У 2017 році Баруля став власником земельної ділянки на 7 соток у Судаку. Вже за рік – там же набув у власність ще 6 соток та став власником семиповерхової будівлі, площею у понад 2 тисячі квадратних метрів.

За даними «Схем», станом на грудень 2023 року, у засновника «Ліги Сміху» залишаються дві активні компанії в окупованому Судаку. Ці кампанії зареєстровані після анексії за законами країни-агресорки.

Фірма «Профі», хоч і не закрита, але нині діяльності не веде. А ось друга, «Профіль-Н» – це заклад харчування на центральній набережній Судака під назвою «Прохлада». 

За даними російського реєстру «Спарк», виторг кафе за останні 5 років становив понад 15 млн рублів, з яких у 2022 році – 2,5 млн рублів.

З 2019 до 2022 року компанія акумулювала для російського бюджету у вигляді податків більше мільйона рублів, з яких на пів мільйона казна окупантів поповнилася після повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Донька Барулі Ірина Борзова обралась у Верховну Раду від «Слуги народу». Її чоловіка – зятя Наума Барулі – Зеленський призначив головою Вінницької області.

Читайте також: Балога вийшов із «волинської» групи «За майбутнє», але її від розпаду врятував колишній «слуга».

Реклама Google

Telegram Channel