Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Христос народився! Славімо Його! Володимир Зеленський привітав українців із святом (Відео)

І зрештою темрява програє.

Фото: Відкриті джерела.

Христос народився! Славімо Його! Володимир Зеленський привітав українців із святом (Відео)

Президент України Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом, яке цьогоріч Україна вперше святкує 25 грудня

«Мільйони українців сьогодні чекають на появу у вечірньому небі першої зорі, що сповіщає про настання Різдва Христового. Свята, яке має багато відтінків. Велике церковне свято. Важливе народне свято. Родинне свято. Різдво, яке завжди люблять діти і чекають дорослі. Різдво, яке наповнює серця світлом. Різдво, яке завжди дарує надію. 

Уже другий рік, як ми дізналися ще одну його форму, ще один його вимір. Це Різдво в часи повномасштабної війни. Різдво, яке має інший настрій, контекст, інший присмак. 

І не такою, як завжди, є сімейна домашня вечеря. Бо не всі з нас удома. І не всі мають дім. І стало набагато важливіше не які страви на столі, а які люди за столом. І як дорого, коли вони поруч.  І як важливо, щоб ті, хто зараз не поруч і боронить Україну, були на зв’язку. Як радісно побачити на екрані «пташечок», які означають, що повідомлення доставлено й прочитано. Як важливо отримати відповідь від них», - сказав президент у привітанні.

Він також підкреслив, що сьогодні українці святкують Різдво «разом з Європою та світом». Звернення було записано у Київо-Печерській лаврі, в який з січня 2023 року проводить богослужіння Православна церква України (ПЦУ). 

«Час напередодні Різдва – час найдовших ночей у році. Але вже завтра день починає зростати, світло починає перемагати. Світло стає сильнішим. І крок за кроком, день за днем темрява програє. 

І зрештою темрява програє. Зло програє. Сьогодні – це наша спільна мета, спільна наша мрія, і саме за це сьогодні – наша спільна молитва. За нашу свободу. За нашу перемогу. За нашу Україну. За день, коли всі ми зможемо зібратися вдома в мирний рік мирного Різдва. І скажемо одне одному: «Христос народився!», - сказав наприкінці виступу президент.

Нагадаємо, що Православна церква  24 травня 2023 року провела архиєрейський собор, на якому затвердили її перехід на новоюліанський календар. 13 листопада Києво-Печерська лавра також перейшла на новоюліанський календар, нагадує Детектор медіа.

Читайте також: ««Діти, тато наш воює, Молимось, щоб повернувся він!..» (Відео)».

Реклама Google

Telegram Channel