Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
На Волині завершили реконструкцію військового ліцею

Цьогоріч на одне місце у закладі претендувало більше 3 абітурієнтів.

Фото: facebook.com.

На Волині завершили реконструкцію військового ліцею

У відкритті після реконструкції двох спальних корпусів Ковельської філії обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні взяв участь перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук

На проведення усього комплексу ремонтних робіт були спрямовані кошти з обласної казни, а також бюджетів територіальних громад.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

В обох будівлях було проведено увесь комплекс зовнішніх та внутрішніх робіт із застосуванням енергоощадних технологій: теплоізоляція та гідроізоляція фундаментів, утеплення стін, заміна водогону і каналізації, систем опалення і електроживлення та вентилювання, благоустрій та освітлення прилеглої території. У цих приміщеннях оновлено спальні кімнати та санвузли та додатково облаштовано класи самопідготовки та окремі навчальні кабінети для ліцеїстів.

Начальник обласного військового ліцею Павло Боснюк нагадав, що цьогоріч на одне місце у закладі претендувало більше 3 абітурієнтів, більшість з яких належать до пільгових категорій, відтак введення в експлуатацію реконструйованих приміщень дасть можливість ще цього навчального року збільшити кількість курсантів на 160 осіб.

«Ми проводили ці ремонтно-будівельні роботи у непростий для держави час. Чудово розуміємо, куди сьогодні потрібно спрямовувати бюджетні гроші. Але є також розуміння і важливості й нашого питання. Починаючи із 2000-го року заклад системно готує майбутнє нашої армії. За цей період понад 1,5 тисячі випускників, після закінчення ліцею обрали своїм змістом життя захист держави. Стільки ж наших вихованців сьогодні перебувають на фронтах, частина із них навічно залишаться у нашій пам’яті Героями… Ці діти - наша надія і опора. І ми віримо, що кошти, які було вкладено у створення належних умов для ліцеїстів, окупляться стократ», - підкреслив Павло Боснюк.

Перший заступник очільника обласної ради Юрій Поліщук привітав керівництво закладу та ліцеїстів із цією знаковою подією. 

«Свого часу Волиньрада ухвалила правильне рішення, передавши приміщення санаторію для навчального закладу. Сьогоднішня подія ще раз підтверджує це. Бо у будь який час інвестувати в освіту- це вкладати гроші у майбутнє. Нехай ці оновлені приміщення будуть затишними і комфортними для ліцеїстів, аби вони могли максимально зосередитися на здобутті якісної освіти і в майбутньому захищати та зміцнювати нашу державу», - висловив побажання посадовець.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Війна забрала ще одне молоде життя: у госпіталі перестало битися серце Героя з Волині.

На Волині не розминулися автівки: є постраждалі.

14-річному Сашкові, дім якого зруйнувала росія, «з нуля» звели новий.

Якою буде погода на Волині сьогодні і на Новий рік.

Реклама Google

Telegram Channel