Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Що відомо про 4 воїнів з Волині, які пройшли пекло російського полону

Мить, про яку вони мріяли довгі місяці.

Фото із сайту detector.media.

Що відомо про 4 воїнів з Волині, які пройшли пекло російського полону

На жаль, ще понад 200 волинських родин чекають з путінської неволі своїх рідних

Стало відомо, що 3 січня під час найбільшого обміну за час повномасштабної війни з російського полону, коли на волю вийшло 230 українських військововополонених, визволили і чотирьох військовослужбовців із Волині.

Як заявив начальник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, додому повертаються: Ілля Музика, Дмитро Осовий, а також Сергій Зінчук і Руслан Фелещук, яких раніше вважали зниклими безвісти.

Що про них відомо, розповіло «Суспільне»:

Музика Ілля Олегович

29-річний волинянин Ілля Музика – кінолог-прикордонник із міста Нововолинська. Військовий потрапив у полон рф у квітні 2022 року, коли разом із 36-ою окремою бригадою морської піхоти йшов на прорив з Маріупольського комбінату імені Ілліча, щоб вийти до інших українських бригад.

Спершу прикордонник був в Оленівці на Донеччині. З травня 2022-го волинянин Ілля Музика знаходився у СІЗО № 2 в місті Камишин Волгоградської області рф.

На початку повномасштабної війни Ілля Музика перебував у Маріуполі. Разом із дівчиною Аліною Паніною, яка провела в російському полоні п'ять місяців, волинянин служив у Донецькому прикордонному загоні.

Осовий Дмитро Миколайович

25-річний Дмитро Осовий – військовослужбовець 2-го окремого стрілецького батальйону. Як повідомили Торчинській громаді, солдат родом із села Смолигів Луцького району. Був учасником АТО, став на захист України з перших днів повномасштабної війни.

У російський полон потрапив під час виконання бойових завдань у Луганській області. Військовослужбовець служив стрільцем розвідувального взводу.

Сергій Зінчук і Руслан Фелещук

За даними обласної військової адміністрації, обидва військових зникли безвісти під час виконання бойового завдання у Запорізькій області.

Сергію Зінчуку з Колківської громади 35 років, військовослужбовець вважався зниклим безвісти з квітня 2023 року. Про Руслана Фелещука з Колодяжного на Ковельщині відомо, що йому 46 років. Боєць служив у Національній гвардії України на посаді стрільця.

Читайте також: Легендарний командир Редіс про вчорашній обмін полоненими: «Звільнено нуль «азовців».

Реклама Google

Telegram Channel