Розпочався Пилипівський піст. Отож, будемо готувати пісні страви. Адже рецептів таких страв є безліч...
Розпочався Пилипівський піст. Отож, будемо готувати пісні страви. Адже рецептів їх є безліч.
САЛАТ З ГРИБІВ ТА ОВОЧІВ Склянка маринованих грибів, 3 картоплини, 150 г консервованого зеленого горошку, 30 г зеленої цибулі, 4 столові ложки олії, сіль. Картоплю відварити у “мундирі”, почистити і нарізати кубиками. Додати до неї покришені гриби, горошок, дрібно нарізану цибулю. Посолити, перемішати, заправити олією. ПЕЧЕРИЦІ З КАРТОПЛЕЮ Печериці відварити, нарізати скибками і обсмажити на олії. Картоплю зварити в “мундирі”, почистити, покришити кружечками, обсмажити. Цибулю дрібно посікти і теж підсмажити. У порційні сковорідки покласти шарами: картоплю, цибулю, гриби і запекти в духовці. Подавати на стіл, прикрасивши зеленню. ГРЕЧАНІ КОТЛЕТИ Півтори склянки гречаних пластівців, 5 склянок води, 50 г сушених грибів, цибулина, 1/3 склянки олії, 4 столові ложки борошна, перець горошковий, сіль. У киплячу підсолену воду (3 склянки) всипати пластівці і варити їх на маленькому вогні, прикривши кришкою, 3 хвилини. Потім зняти з вогню і залишити на 10 хвилин. З остиглої каші сформувати котлетки (щоб не прилипала до рук, змочувати їх водою) і обсмажити з обох боків на олії. Перед подачею полити грибним соусом. Готуємо його так: сушені гриби замочити у 2 склянках води на кілька годин і відварити разом з цибулиною і перцем. Бульйон процідити. Борошно присмажити на сковороді до кремового кольору, влити цівкою 2 склянки грибного відвару, постійно помішуючи. Додати дрібно нарізані гриби, довести соус до кипіння.