Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Терористи», які в обласному центрі Волині «замінували» школу, – її ж учні (Відео)

За скоєне до адміністративної відповідальності притягнуть батьків неповнолітніх школярів.

Фото із сайту espreso.tv.

«Терористи», які в обласному центрі Волині «замінували» школу, – її ж учні (Відео)

Поліцейські встановили зловмисників, які здійснили неправдиве повідомлення про замінування навчального закладу у Луцьку. До відповідальності притягнуть батьків трьох неповнолітніх школярів

12 січня на електронну адресу Луцького ліцею № 10 надійшло повідомлення про те, що в приміщенні закладені бомби. Усіх дітей і вчителів тоді евакуювали, на місці працювали вибухотехніки, слідчі і кінологи.

Після огляду школи небезпечних предметів там не виявили, правоохоронці розпочали досудове розслідування. Кіберполіцейські встановили, що до фейкового повідомлення причетні троє учнів цієї ж школи. Двом школярам, які повідомили про «замінування», – 13 років, третьому –14 років. Вони – однокласники.

«Двоє з них є активними учасниками, третій хлопець знав про це, але участі не брав. Безумовно, це прикрий випадок, а в нинішній час – це неприпустимий випадок, коли діти банально хочуть, щоб уроки були відмінені, щоб в школу не піти… Сьогодні ці учні в школі відсутні. Я ще з ними особисто не спілкувався, але їхня класний керівник каже, що хлопці хотіли подивитися, чи справді все «спрацює», чи відмінять уроки, чи не відмінять», – розповів в коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost розповів директор Луцького ліцею №10 Олег Михальчук.

Батьків учнів притягнуть до адміністративної відповідальності. Відповідно до ст. 184 «Невиконання батьками або особами, що їх заміняють, обов’язків щодо виховання дітей» дорослим загрожує штраф від 1700 до 5100 гривень.

Читайте також: У Старій Гуті на Волині 200 учнів повертаються до очного навчання.

Реклама Google

Telegram Channel