Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
На Рівненщині одинадцятикласник, щоб придбати подарунок для дівчини, наставив ножа до продавчині

Погрожував ножем й вимагав, щоб жінка віддала гроші з каси.

Фото із сайту ukr.net.

На Рівненщині одинадцятикласник, щоб придбати подарунок для дівчини, наставив ножа до продавчині

Всі знайомі охарактеризували обвинуваченого як привітного, чемного, працелюбного, неконфліктного та неагресивного

На Рівненщині присудили рік іспитового терміну одинадцятикласнику, який намагався пограбувати магазин, щоб придбати своїй дівчині подарунок

Про це пише Суспільне з посиланням на вирок суду. 

Ще у травні 2023 року одинадцятикласник спробував пограбувати магазин. Він погрожував ножем продавчині й вимагав, щоб жінка віддала гроші з каси. Коли вона повідомила, що викликала охорону, школяр втік.

Як розповів обвинувачений у залі суду, йому потрібні були гроші на подарунок для своєї дівчини, яка проживає за кордоном, бо батьки давати на це кошти відмовились.

Після спроби пограбувати магазин хлопець не сказав батькам про те, що скоїв. Одяг, який був у той вечір на ньому, порізав на шматки та заховав у сміттєвий пакет.

«Йому соромно перед батьками, перед потерпілою та вчителями. Тоді він не думав про важкі наслідки, тому що був у розпачі. Батькам нічого не розказав про вчинене, бо було страшно і соромно. Але потім усвідомив, що накоїв, у потерпілої попросив вибачення, більше подібного не вчинить, має позитивні плани на майбутнє. Тому просив дати йому шанс на виправлення та не позбавляти волі», – зазначено у справі суду. 

Продавчиня заявила, що згодом школяр до неї приходив у магазин і просив пробачення. Жодних претензій до хлопця жінка не має, оскільки шкоди їй не завдали.  Під час засідання суду виступили сусіди, працівники ліцею, спортивний тренер та родичі хлопця – всі охарактеризували обвинуваченого як привітного, чемного, працелюбного, неконфліктного та неагресивного.

Врахувавши всі обставини, суд визнав юнака винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначив йому рік іспитового терміну. Окремо хлопець має сплатити 1912 гривень за проведені судові експертизи.

Читайте також: Депутат Волинської обласної ради вніс заставу у 900 000 гривень і вийшов з-за грат.

Реклама Google

Telegram Channel