Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
В санаторії «Лісова пісня» нарешті замінять «допотопні» твердопаливні котли?

Поліпшити ситуацію з опаленням допоможе компанія з Чехії.

Фото Волинська обласна рада.

В санаторії «Лісова пісня» нарешті замінять «допотопні» твердопаливні котли?

«Лісова пісня» працює з партнерами над проектом з енергозбереження

Технічні його аспекти сьогодні голова Волиньради Григорій Недопад обговорив з керівницею санаторію Русланою Дибель під час відрядження у громади Ковельського району.

Про це інформує обласна рада.

 

 До робочого візиту також долучилися депутат обласної ради Андрій Бокоч, очільниця Ковельської РВА Ольга Черен та голови Шацької селищної та Любомльської міської громад.

Із представниками чеської компанії, яка розробляє технологічні рішення задля поліпшення довкілля, Григорій Недопад започаткував контакти під час бізнес-форуму у Любліні. «Вивчивши умови співпраці, я відразу запропонував партнерам для реалізації проєкту нашу обласну комунальну оздоровницю. Адже санаторій розташований у заповідній зоні Шацького національного парку, і запровадження тут сучасних та альтернативних джерел енергії мали б відчутний вплив на екологію довкілля», - переконаний Григорій Недопад.

 

 Директорка «Лісової пісні» Руслана Дибель підтверджує: поліпшувати таки є що. Значні площі санаторію опалюють твердопаливними котлами, вік яких перевищує 20 років. І кочегарити доводиться на повну, оскільки тепломережа довжиною у кілометр втрачає вироблену енергію. Теплообмінники, які забезпечують підігрів води у літній період, також давно віджили своє.

 

 Адміністрація санаторію уже готує чеським партнерам технічну документацію. Як найвірогідніший варіант енергомодернізації розглядається встановлення тут сонячної станції для забезпечення потреб з підігріву води у літній період та трьох міні-котелень для опалення господарського блоку і лікувальних корпусів взимку. Після схвалення остаточного рішення компанія-розробник зобов’язалася звернутися до чеського уряду про надання фінансової допомоги для реалізації проєкту.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel