Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
 Титул «Міс Японія» здобула українка: що обурило японців

«Якби вона народилася росіянкою, вона б не виграла. Жодних шансів».

Фото: Tokyo Weekender.

Титул «Міс Японія» здобула українка: що обурило японців

26-річна модель українського походження Кароліна Шиїно стала переможницею конкурсу «Міс Японія». Це розпалило в Японії дискусії про те, що означає бути японцем

Дівчина народилася в Тернополі, але вже у віці п'яти років переїхала до Японії, у місто Нагоя. Вона стала першою натуралізованою громадянкою Японії, яка виграла конкурс. Тепер вона представлятиме Японію на майбутньому конкурсі «Міс Всесвіт».

Про це інформує BBC та Tokyo Weekender.

«Існували расові бар’єри, і було складно бути визнаним японцем», – сказала розплакана Кароліна Шиїно бездоганною японською мовою після того, як у понеділок вона була коронована як «Міс Японія».

У той час як одні визнали її перемогу «знаком часу», інші сказали, що вона не виглядає як японка. Її перемога відбулася майже через 10 років після того, як Аріана Міямото стала першою дворасовою жінкою, яка отримала титул «Міс Японія» у 2015 році. У той час, коли мати була японкою, а батько — афроамериканцем, перемога пані Міямото підняла питання про те, чи повинна особа змішаної раси мати право виграти конкурс.

Тепер той факт, що пані Шиїно не має японського походження, засмутив деяких японців у соціальних мережах.

«Ця людина, яку обрали Міс Японія, навіть не суміш японки, а 100% чиста українка. Зрозумійте, вона красива, але це «Міс Японія».  Де японщина?» – йдеться в публікації на X, раніше відомому як Twitter.

«Якби вона була наполовину [японкою], звичайно, не проблема. Але вона етнічно 0% японка і навіть не народилася в Японії», – йдеться в іншому коментарі.

Інші казали, що її перемога надсилає «неправильне повідомлення» іншим у країні.

«Я думаю, що японці, природно, отримають неправильне повідомлення, коли європейську людину називають найкрасивішою японкою».

Інші сумнівалися, чи вибір моделі, яка народилася в Україні, був політичним рішенням.

«Якби вона народилася росіянкою, вона б не виграла. Жодних шансів. Очевидно, що критерієм тепер є політичне рішення. Який сумний день для Японії», — стверджувала одна особа.

Ай Вада, організатор конкурсу «Міс Японія Гран-прі», повідомила BBC, що судді вибрали пані Шиіно переможницею з «повною впевненістю».

«Вона розмовляє та пише гарною та ввічливою японською мовою. Вона більше японка, ніж ми», — сказала пані Вада. 

 

Пані Шиїно оголосила в Instagram на початку минулого року, коли вона отримала японське громадянство, сказала, що вона «може не виглядати японською», але її розум «став японським», оскільки вона виросла в Японії.

І коли вона приймала свій трофей «Міс Японія 2024», вона зізналася, що виграти титул було її мрією.

Відео:

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: У Луцьку «сонячні діти» танцюючи встановили рекорд України.

Реклама Google

Telegram Channel