Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Луцьк попрощався з Героєм, батьком 4 дітей Анатолієм Петруком (Фото)

Вічна пам’ять!

Фото: Район.in.ua.

Луцьк попрощався з Героєм, батьком 4 дітей Анатолієм Петруком (Фото)

У Кафедральному соборі Святої Трійці відбувся чин поховання бійця штурмової бригади Анатолія Петрука, який загинув 22 січня 2024 року під час виконання бойового завдання в місті Краматорськ на Донеччині.

Церемонія прощання почалася об 11:00.

Про це пише Район.Луцьк.

Лучанин Анатолій Петрук народився дев'ятого жовтня 1980 року. За словами друзів, чоловік мав дружину та чотирьох дітей, працював за кордоном. Та повернувся, аби стати на захист України.

Анатолій служив у лавах ЗСУ на посаді головного сержанта взводу охорони роти матеріального забезпечення батальйону матеріального забезпечення. Побратими з великою повагою ставилися до нього, на прощання до Луцька приїхало багато товаришів по службі.

 

 

«Анатолій був взірцем для особового складу штурмової бригади та хорошим командиром. Його основні слова завжди були: «Тримаємо стрій!». Його дуже поважають, всі його знають, ви самі бачите: майже увесь особовий склад сьогодні приїхав на похорон, щоб попрощатися», – сказав побратим Сергій.

У Анатолія залишилась дружина Ярина, діти, батьки та багато друзів. Знайомі згадують Анатолія, як дуже доброго, позитивного товариша, який мав здібності до організаторської діяльності.

«Він повернувся з-за кордону, щоб захищати нашу Україну. У нього четверо неповнолітніх дітей, тож він міг взагалі не йти до війська. Але пішов, що має бути прикладом для більшості», – сказав друг Анатолія.

У залі та у дворі собору під час церемонії відспівування стояло багато людей. До закритої труни Анатолія люди принесли багато живих квітів і вінків. На одному з вінків був напис: «З глибоким сумом сину Анатолію від люблячого тата на вічную пам'ять».

«Був дуже позитивний, хороший, мав велику сім'ю. Мав гарні організаторські здібності і відповідальний характер. Ховатимуть його у Львові, адже там живе його вдова», – поділились друзі.

Проповідь говорив Митрополит Луцький і Волинський Михаїл. У своїх словах він наголошував на важливості вшанування воїнів і вдячності Збройним Силам України.

 

 «На мить зупинивши сьогоднішній нащ земний біг, ми стоїмо біля труни нашого героя, щоби воздати йому останню земну шану за подвиг, який він зробив ради нас і ради України. Наше пошанування воїнів – це прояв нашої великої любові і вдячності, але в першу чергу наша сьогодні вдячність, яка виховала, підтримувала нашого героя. Сьогодні вдячність всім нашим Збройним Силам України. Вдячність, що вони тримають в руках зброю і захищають нашу українську землю і нас», – промовив священнослужитель.

Михаїл підкреслив масштаби збройної агресії Росії проти України, нагадав, що війна стосується всієї території України.

«У нас був час, коли ми у 14 році ховали воїнів і це щось було дивне, ніби це торкалося когось одного. Коли російський чобіт прийшов на українську землю, – і не лише Захід, і не лише Схід, а вся наша Україна палала і палає у вогні – це не проблема Сходу України, це болить все тіло України», – сказав Михаїл.

Оркестр Національної Гвардії виконав Державний Гімн під час прощальної ходи Театральним майданом.

 
 

 


 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: На Волині попрощалися із Захисником.

Реклама Google

Telegram Channel