Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
 «Не мовчи! Полон вбиває!» : у місті на Волині провели мирну ходу

Не можна мовчати!

Фото: kowelrada.gov.ua.

«Не мовчи! Полон вбиває!» : у місті на Волині провели мирну ходу

Сьогодні, 4 лютого, рідні, близькі та друзі полонених військовослужбовців вийшли на мирну акцію.

Цього разу зібрання приурочили сумній події, яка сталася півтора року тому на території колишньої колонії в тимчасово окупованій Оленівці на Донеччині.
Про це повідомила Ковельська міськрада.

Уночі з 28 на 29 липня 2022 росіяни спровокували теракт, під час якого загинули понад 50 військовополонених та ще понад 130 були тяжко поранені і досі перебувають в полоні разом із тисячами військових та цивільних.

У Ковелі на підтримку українських бранців зібралося майже сотня людей. Такі акції у цю неділю проходять ще у 14 містах України.

21 місяць не перестають рідні вірити і чекати оборонців Азовсталі, ковельчан: Владислава Бакума, Андрія Богдана і Владислава Оксеньчука. Мами Світлана Богдан та Тетяна Бакун не втомлюються боротися за своїх дітей. І у цей день вони є голосом полонених.

 - Ми виходимо на вулицю задля того, щоб нас почули: суспільство, влада, міжнародні інституції і допомогли нам повернути рідних із полону, – кажуть жінки.

Рідні звертаються до усіх українців, щоб не забували про полонених Азову, не залишали їх один на один із ворогом.

Учасники акції з плакатами пройшли вулицею Незалежності, щоб привернути увагу ковельчан і нагадати: «Не мовчи! Полон вбиває!».

Telegram Channel