Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
У громаді на Волині борються з проблемою бродячих собак

Ці тварини сьогодні несуть величезну загрозу людям, а особливо дітям.

Фото: Фейсбук.

У громаді на Волині борються з проблемою бродячих собак

У Старовижівській громаді вулицями розгулюють зграї безпритульних собак

Ситуація уже стає загрозливою та виходить з-під контролю.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Старовижівської селищної ради.

«Більшість з цих собак мають господарів, які безвідповідально ставляться до їх утримання, відпускаючи з власних дворів. Ці тварини сьогодні несуть величезну загрозу людям, а особливо дітям, які йдуть до школи та повертаються з неї!» –

йдеться у дописі. У громаді закликають жителів разом наводити лад на вулицях, а також звертаються до небайдужих, кому відомі власники собак, які знаходяться поза межами власного подвір’я:

 «Просимо повідомити Старовижівську селищну раду чи поліцейських офіцерів громади для того, що б ці безвідповідальні господарі тварин були притягнуті до відповідальності. Анонімність гарантуємо! Звертаємось і до власників собак. Не будьте байдужими! Не порушуйте законодавство, не відпускайте своїх тварин за межі власних домогосподарств! Звертаємось і до власників магазинів: не підгодовуйте бродячих тварин, оскільки вони зграями перебувають біля ваших закладів, несучи величезну загрозу особливо діткам!

Згідно із Законом України «Про жорстоке поводження з тваринами» забороняється здійснювати відстріл чи інше знищення бродячих собак. За це передбачено кримінальну відповідальність.

Проте, як зазначають у Старовижівській селищній раді, ведеться робота для облаштування місця тимчасового утримання бродячих тварин, аби забрати їх з вулиць до моменту передачі в спеціалізований заклад.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel