Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Все, що потрібно знати про предметну зйомку

Реклама.

Фото: production.inlight.com.ua.

Все, що потрібно знати про предметну зйомку

Необхідність красивої фотографії конкретного предмета може виникнути практично в кожної людини. Такі знімки є актуальними для створення рекламної кампанії, товарів інтернет-магазинів, надання послуг тощо. Якщо для представників великого та середнього бізнесу професійна предметна зйомка в Києві – це стандартна та затребувана послуга, то новачкам може здатися зайвою затратою коштів. Через це постає питання, як самостійно зробити якісні знімки.

Обладнання для предметної зйомки

Ніхто не стане  сперечатись, що фотографія – це мистецтво, якому навчаються багато років. Відповідно створити справді успішну рекламну кампанію з якісною графікою може лише продакшн студія. Якщо є чітка впевненість у власних силах, тоді знадобиться мінімальний набір спеціального обладнання.

Камера

Щоб отримати якісний знімок, краще вибирати професійну дзеркальну модель з опцією ручної зйомки. Такий апарат дозволить провести налаштування витримки, діафрагми та балансу білого. Обов'язково потрібен автофокус та роздільна здатність не менше 12 мегапікселів. Поради:

  • найкращим рішенням стане об'єктив з постійним фокусом, який не спотворюватиме об'єкти;
  • для підвищення чіткості та детальності потрібна закрита діафрагма.

Також варто відмовитись від високих показників ISO, що дозволить мінімізувати відблиски на фото.

Штатив

Для якісного фокусу та чіткості картинки предметна зйомка повинна виконуватись на штативі. Тримаючи фотоапарат у руці, навіть невеликі рухи можуть призвести до розмитості кадру. Важливо, щоб штатив також мав систему регулювання центральної опори.

Однотипне тло

Якщо передбачена зйомка безлічі предметів або певної лінійки товарів, то краще якщо всі вони матимуть ідентичний фон. Це можна зробити двома способами:

  • купівля лайтбоксу для фотографів;
  • встановлення ватману, який забезпечить ідеальне біле тло.

Останній варіант досить економний та дозволяє провести повноцінну зйомку.

Світло

При невеликому бюджеті важливо правильно розподілити кошти та вибрати головні деталі, як мінімум, буде потрібний відбивач. Цей аксесуар дозволить прибрати тіні та підвищити якість знімків. Як джерело світла можна використовувати навіть домашні лами, але краще, якщо це буде професійний варіант. Для створення ідеальної картинки варто враховувати наступні поради:

  • потрібні мінімум два виносні світильники, як альтернативу можна використовувати стробоскопи або спалахи.
  • відмінно, якщо є гроші на парасольки, які забезпечать м'яке розсіювання світла.
  • найпростіше та ефективніше розташування: розсіяний спалах встановлюється навпроти відбивача.

Це базовий набір обладнання, який буде потрібно для нормальної зйомки предметів самотужки. При цьому бажано не економити на фототехніці, оскільки це негативно вплине на підсумковий результат.

Рекомендації щодо фотографування предметів

Підготувавши необхідне обладнання, можна починати експериментувати з фоном, розміщенням, декоруванням і т.д. При цьому варто враховувати поради професійних фотографів, які допоможуть уникнути низки помилок:

  • відмінно працює обладнання із заповнювальним світлом, яке забезпечить чіткий світлотіньовий малюнок;
  • щоб показати особливості чи переваги предметів, потрібно використовувати допоміжний реквізит;
  • важливо використовувати контрастне тло, на якому предмет матиме вигідний вигляд.
  • по можливості варто використовувати природне світло.

Це базові моменти, що дозволять зробити якісні предметні знімки. При цьому потрібно розуміти, що замовлення професійної зйомки обійдеться дешевше за закупівлю всього обладнання. Звичайно, результат також буде кращим, але при довгостроковій перспективі це непоганий варіант.

Реклама Google

Telegram Channel