Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
На Волині ще 34 школи на дистанційному навчанні через відсутність укриття

Волинь – єдина область, де впродовж 2021-2023 років недоотримано освітню субвенцію.

Фото: Фейсбук.

На Волині ще 34 школи на дистанційному навчанні через відсутність укриття

Під час розширеного засідання колегії управління освіти і науки ОВА обговорили результати роботи установ та закладів освіти області у 2023 році та завдання щодо реалізації освітньої політики в умовах воєнного стану на 2024 рік

У звітній доповіді начальниця управління освіти і науки Наталія Матвіюк повідомила, що в 2023 році вдалося повністю відновили роботу дитсадків, за винятком 6, де відсутнє навіть найпростіше укриття. З 535 шкіл з цієї ж причини дистанційне навчання – у 34. Окрім того за минулий рік на 15 зменшилася кількість малокомплектних шкіл.

Про це повідомила Волинська обласна рада.

«Майже удвічі зросла чисельність учнів, для яких організоване індивідуальне навчання у порівнянні з 2022 роком. Найбільше таких дітей у Луцькій, Ковельській, Нововолинській, Камінь-Каширській та Ківерцівській громадах. Для дітей з особливими освітніми потребами організоване навчання у 85 закладах дошкільної освіти, функціонує 165 інклюзивних груп. У школах – це майже 1300 інклюзивних класів, де освіту здобувають понад 1600 учнів. Створені понад півтори сотні ресурсних кімнат в школах та близько 40 – у дитсадках», - зазначила Наталія Матвіюк. В той же час, вона зауважила, що педагогам, які проводять додаткові психолого-педагогічні і корекційно-розвиткові заняття для дітей з особливими освітніми потребами, держава не виділяє кошти вже кілька років.

«На превеликий жаль, Волинь – єдина область, де впродовж 2021-2023 років недоотримано освітню субвенцію. Педагогам не виплатили понад 2,6 млн грн за проведені корекційні заняття. Ми неодноразово звертались до Міністерства освіти і науки щодо додаткового фінансового ресурсу, проте, його відсутність у державному бюджеті не є підставою для припинення надання таких послуг», - наголосила Наталія Матвіюк.

У 2023 році для навчальних закладів області було придбано 27 шкільних автобусів на загальну суму майже 90 млн. грн., половина з яких - це кошти місцевих бюджетів. Крім того, громади самостійно придбали 9 шкільних автобусів, ще більше десятка автобусів Волинь отримала в якості гуманітарної допомоги. Загальний парк шкільних автобусів налічує 240 одиниць, які забезпечують довезення 16 тис. учнів. Є потреба ще у 52 автобусах, в тому числі й п’яти для підвезення маломобільних груп.

Що ж до оплати праці педагогічних працівників, то в 2023 році з державного бюджету спрямовано понад 3,4 млрд гривень коштів освітньої субвенції. За рахунок коштів місцевих бюджетів на оплату праці педагогічних працівників спрямовано 179,2 млн гривень. На 2024 рік на оплату праці педагогічних працівників розписом державного бюджету передбачено 4,1 млрд гривень освітньої субвенції.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Четверо освітян представлять Волинь на Всеукраїнському конкурсі «Учитель року – 2024».

Реклама Google

Telegram Channel