Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волині посадовець ТЦК безпідставно виключив з обліку 14 офіцерів запасу

Суд призначив йому 17 тис. грн штрафу.

Фото ілюстративне / facebook.

На Волині посадовець ТЦК безпідставно виключив з обліку 14 офіцерів запасу

Ратнівський районний суд Волинської області визнав винним у недбалому ставленні до військової служби посадовця ТЦК Андрія К., який сприяв безпідставному виключенню з військового обліку 14 офіцерів запас

Як вказано у постанові суду, військовий Андрій К. служить у одному з ТЦК на посаді начальника мобілізаційного відділення.

Про це пише zaxid.net.

Протягом квітня 2022 року – лютого 2023 року посадовець давав своєму керівнику дані офіцерів запасу, яких треба виключити з військового обліку. У матеріалах справи вказано, що за подання Андрія К. 14 офіцерів запасу виключили з обліку без належних підстав, вони також отримали право виїздити за кордон.

У суді Андрій К. визнав свою провину. 

Справу розглянула суддя Оксана Свистун, яка дослідила усі матеріали та визнала військового винним у недбалому ставленні до служби, призначивши 17 тис. грн штрафу.

На час воєнного стану постанови військово-лікарських комісій (ВЛК) щодо офіцерів запасу мають обов’язково затверджуватись штатною ВЛК регіону, інакше офіцер запасу не може бути виключеним з військового обліку. У цьому випадку документи були оформлені неналежно.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Мер Нововолинська прояснив ситуацію щодо закриття місцевого дитсадка.

Реклама Google

Telegram Channel