Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Чому Україна аплодує королю Великобританії Чарльзу ІІІ

Король Великої Британії Чарльз III зустрічається з українськими військовими, Вілтшир, Англія, 20 лютого 2023 року.

Фото – Chris Jackson / Pool Photo via AP.

Чому Україна аплодує королю Великобританії Чарльзу ІІІ

«Рішучість і сила українського народу продовжують надихати», – заявив учора Його Величність

Король Великої Британії Чарльз ІІІ виступив з рішучим посланням на підтримку України у заяві, присвяченій другій річниці російського вторгнення.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на текст заяви.

«Рішучість і сила українського народу продовжують надихати, оскільки неспровокований напад на його землю, його життя та засоби до існування вступає в третій, трагічний, рік», – заявив король Британії.

Він підкреслив, що, незважаючи на величезні труднощі та біль, українці продовжують демонструвати героїзм. 

«Це справжня доблесть перед обличчям невимовної агресії. Я відчув це особисто під час численних зустрічей з українцями, які я мав з початку війни, від президента Зеленського та пані Зеленської до новобранців, які тренуються тут, у Сполученому Королівстві», – заявив Чарльз ІІІ.

Король привітав постійну підтримку з боку Великої Британії та її союзників.

«Мене продовжує дуже надихати те, що Сполучене Королівство та наші союзники залишаються в авангарді міжнародних зусиль, спрямованих на підтримку України в цей час таких великих страждань і потреб», – додав він.

Таке несподівано пряме послання виглядає як заклик до продовження міжнародної допомоги Україні, відзначає BBC, додаючи, що для короля незвично так однозначно висловлюватися про міжнародний конфлікт, і його коментарі відображають силу його почуттів.

Як відомо, у лютому 2023 року Король Великої Британії Чарльз III зустрівся у графстві Вілтшир (Англія) з українськими військовими, яких навчають британські та міжнародні сили партнерів.

А на ранніх стадіях повномасштабного вторгнення Чарльз ІІІ здійснив несподіваний візит, щоб зустрітися з українськими біженцями, які втекли до Румунії.

Він також відвідав українську громаду у Шотландії, а під час державного візиту до Франції минулого року король заявив Сенату про важливість перемоги України проти «жахливого» російського вторгнення, щоб «наші заповітні свободи перемогли».

Читайте також: Прем’єр Словаччини Фіцо збожеволів.

Реклама Google

Telegram Channel