Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Скільки років тюрми загрожує тим, що хотіли здати росіянам літак «Мрію»

До 2022 року Ан-225 «Мрія» був найбільшим та найпотужнішим літаком у світі...

Фото із сайту pravda.com.ua.

Скільки років тюрми загрожує тим, що хотіли здати росіянам літак «Мрію»

У перший день повномасштабної війни росії проти України російські окупанти знищили у Гостомелі флагман української авіації – літак Ан-225 «Мрія». Разом з «Мрією» на аеродромі базувалися ще п’ять літаків: Ан-74, Ан-26, Ан-124, Ан-132 та Ан-22. Перші два знищені повністю, інші сильно пошкоджені

Служба безпеки України завершила розслідування про знищення «Мрії» та зібрала докази вини колишнього гендиректора Сергія Бичкова та начальника підрозділу з авіабезпеки ДП «Антонов» Олександра Нетьосова.

«Злочинні дії ексчиновників призвели до тимчасового захоплення стратегічно важливого аеродрому під час боїв за Київ та знищення літака АН-225 «Мрія».

Наразі слідчі СБУ закінчили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду.

За даними слідства, напередодні повномасштабного вторгнення рф фігуранти не допустили військовослужбовців Національної гвардії України на територію Гостомельського аеропорту для підготовки до його захисту».

Як повідомляють у СБУ, для цього у період січня–лютого 2022 року посадовці розпорядилися заблокувати допуск українських військових на територію об’єкта.

На підставі зібраних доказів, фігуранти обвинувачуються за ч. 2 ст. 27 ч. 2 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

Обвинувачені перебувають під вартою. Їм загрожує до 15 років тюрми.

Читайте також: Рідні дівчинки, яка померла в Авдіївці, знялися в сюжеті російської пропаганди.

Реклама Google

Telegram Channel