Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Владика Михаїл нагородив відомого на Волині протоієрея та історика

Многії літа!

Фото: Волинська єпархія ПЦУ.

Владика Михаїл нагородив відомого на Волині протоієрея та історика

Протоієреєві Миколі Цапу виповнилося 55 років

З нагоди ювілею канцлера нашої єпархії в луцькому храмі Великомученика Юрія Переможця, де о. Микола є настоятелем, митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію.

Про це повідомляють на сайті Волинської єпархії ПЦУ.

«Із високопреосвященним молилися й вітали ювіляра: міський декан протоієрей Михайло Онищук, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, інше духовенство – місцеве та Володимир-Волинської і Дрогобицько-Самбірської єпархій, зокрема, його батько протоієрей Роман Цап, вихованці недільної школи, багато парафіян. Привітали також військові 6-го Волинського прикордонного загону зі своїм командиром.

На завершення Богослужіння владика вручив іменинникові орден Архістратига Михаїла І ступеня.

На завершення Богослужіння владика вручив іменинникові орден Архістратига Михаїла І ступеня.

Управління єпархії щиро вітає ювіляра з побажанням щедрого Господнього благословіння, міцного здоров’я, натхнення в повсякденному служінні Богові й людям, миру та добра.

Отець Микола народився 3 березня 1969 р. в с. Пісочна Львівської області в священничій сім’ї. У грудні 1993 р. висвячений на пресвітера митрополитом Луцьким і Волинським Іоаном (Боднарчуком). Протягом 30 літ очолює парафію Великомученика Юрія Переможця в обласному центрі (вул. Стрілецька, 6), викладає у Волинській православній богословській академії. Із 2016 р. – завідувач її кафедри церковно-історичних і гуманітарних дисциплін. Посаду канцлера єпархії (секретаря Управління єпархії) займає з 2003 р. У грудні 2007-го нагороджений орденом Святителя Миколая Чудотворця», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Нащадок Шевченка отримав українське громадянство».

Реклама Google
 

Telegram Channel