Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Де найбільше Волині загрожує повінь

Опадів великих немає, ситуація покращується.

Фото – пресслужба ГУ ДСНС України у Волинській області.

Де найбільше Волині загрожує повінь

Станом на 8 березня у Ковельському й Камінь-Каширському районах залишаються підтопленими 10 466 гектарів сільськогосподарських угідь

Попри те, що розпочалася весняна повінь, площі підтоплень зменшуються.

Про це «Суспільному Луцьк» розповів заступник начальника Регіонального офісу водних ресурсів в області Ростислав Кравчук.

«Весняна повінь, яка розпочалася 1 березня, йде на спад поки що. Опадів великих немає, ситуація покращується. У Камінь-Каширському районі підтоплено 5 053 гектари, у Ковельському — 5 413 гектарів. У порівнянні з минулою добою площі зменшилися», – сказав посадовець.

Зі слів Ростислава Кравчука, підтопленими залишається в області ще сотня будівель, зокрема 92 будівлі в Ковельському районі, п'ять будівель у Володимирському та три будівлі в селі Заріка Камінь-Каширського району.

Відкачують воду в області наразі 12 насосних станцій, що працюють по декілька годин на добу.

В усіх річках у Волинській області, крім річки Стохід, розповів Ростислав Кравчук, фіксують пониження рівнів води в межах 1-2 сантиметрів.

«Максимальне пониження фіксується на річці Західний Буг. За вчорашній день на 35 сантиметрів пішла вода, за сьогодні вже на 14 сантиметрів пониження. Рівнів затоплення зараз лише в річці Стохід, де пост «Любешів». Всі інші наші річки є на заплавах, рівні затоплення пройшли», – сказав фахівець.

На зниження рівнів води в річках, говорить посадовець, вплинули такі фактори, як підвищення середньодобової температури повітря й випаровування води, а також розвиток рослинності, що споживає воду.

Упродовж зимового паводка, котрий тривав в області з середини грудня 2023 року до 29 лютого 2024 року, сказав заступник начальника Регіонального офісу водних ресурсів, фахівці виїжджали 58 разів на ремонт чи облаштування дамб і споруд на Ратнівщину й Любешівщину.

Ростислав Кравчук додав, що всього використали орієнтовно 8 тисяч мішків із піском, а до робіт залучали аварійні бригади: 290 людей та 72 одиниці техніки.

Читайте також: Чоловік напав на співробітників ТЦК із сокирою, перед цим збивши військкома на авто.

Реклама Google

Telegram Channel