Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Папа Римський зізнався в любові до путіна

87-річний Папа Римський з’їхав з глузду.

Фото із сайту ukr.net.

Папа Римський зізнався в любові до путіна

Він порадив Україні мати «відвагу білого прапора»

Папа Римський Франциск у записаному в лютому інтерв’ю заявив, що Україна повинна мати відвагу підняти білий прапор та почати переговори з країною-агресором.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на інтерв’ю Франциска, інформує «Українська правда».

Зазначається, що свої коментарі Франциск зробив в інтерв'ю, записаному минулого місяця для швейцарської телерадіокомпанії RSI, текстову версію якого вже оприлюднено. Саме інтерв'ю вийде в ефір 20 березня.

Франциска запитали про його позицію щодо дебатів між тими, хто вважає, що Україна повинна здатися, оскільки не змогла дати відсіч російським військам, і тими, хто стверджує, що це легітимізує дії агресора. Інтерв'юер використав у запитанні термін «білий прапор».

«Я думаю, що найсильніший той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей і має відвагу білого прапора, і веде переговори».

«Слово «переговори» – це мужнє слово. Коли ви бачите, що ви переможені, що справи йдуть погано, ви повинні мати мужність вести переговори\».

Франциск додав, що переговори повинні відбуватися за допомогою міжнародних сил.

Reuters зазначає, що Франциск вперше вжив такі Зтерміни, як «білий прапор» або «переможений», обговорюючи війну в Україні, хоча в минулому говорив про необхідність переговорів.

«Можна відчувати сором, але скільки загиблих вона (війна) принесе в кінцевому підсумку? (Треба) вести переговори вчасно, знайти країну, яка може бути посередником», – сказав Франциск, згадавши Туреччину серед країн, які запропонували свою кандидатуру.

«Не соромтеся вести переговори, поки все не стало ще гірше», – додав Папа. На запитання, чи готовий він бути посередником, Франциск відповів: «Я тут».

В іншій частині інтерв'ю, говорячи про війну між Ізраїлем і ХАМАСом, Франциск сказав: «Переговори ніколи не є капітуляцією».

P.S. Пізніше директор прес-служби Ватикану Маттео Бруні вдався до роз'яснення інтерв'ю Папи Франциска, у якому Понтифік порадив Україні мати «відвагу білого прапора».

«Папа вживає термін «білий прапор» і у відповідь використовує запропонований інтерв'юером образ, щоб позначити ним припинення військових дій, перемир'я, досягнуте завдяки відвазі переговорів. В іншому місці інтерв'ю, говорячи про іншу конфліктну ситуацію, але маючи на увазі будь-яку військову ситуацію, Папа чітко заявив: «Переговори ніколи не є капітуляцією», – заявив Маттео Бруні.

Читайте також: Валерія Залужного визнали непридатним до військової служби.

Реклама Google

Telegram Channel