Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волині депутати вимагають не продовжувати договір церкві, яка підпорядковується мп

Текст звернення підписали 22 депутати.

Фото: uk.wikipedia.org.

На Волині депутати вимагають не продовжувати договір церкві, яка підпорядковується мп

Депутати Володимирської міської ради підписали звернення щодо недопустимості продовження договору про користування Українською православною церквою московського патріархату комплексом Успенського собору у Володимирі

Звернення, яке адресоване прем’єр-міністру України, т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики, голові держслужби України з етнополітики та свободи совісті, голові Волинської військової адміністрації підписали 22 депутати Володимирської міської ради під час сесії 29-го лютого.

Про це пише БУГ.

Відомо, що 1-го липня 2024 року спливає термін договору між Волинською обласною адміністрацією та релігійною громадою Свято-Успенського собору УПЦ мп про безоплатне користування спорудами власне самого Свято-Успенського собору 1156 р., будинку з дзвіницею та мурами з брамою, що знаходяться у Володимирі на вулиці Соборній 25, 27. Депутати вимагають договір із церквою, яка досі підпорядковується Російській православній церкві в державі, що здійснює збройну агресію проти України, не продовжувати.

Нагадаємо, що в росії опублікували церковний календар на 2024 у якому разом з патріархом Кирилом зображений очільник УПЦ мп митрополит Онуфрій, що досі знаходиться у синоді РПЦ, а також і керуючий Володимир-волинською єпархією УПЦ мп, що розташована саме на території Успенського собору, митрополит Володимир.

«Той факт, що велика кількість представників УПЦ мп виправдовують збройну агресію рф, свідчить про те, що «московська церква» становить загрозу національній безпеці України та діє не як релігійна організація, а як важлива організаційна та адміністративна структура російської церкви та агентурна мережа окупаційних спецслужб. СБУ неодноразово проводила обшуки у представників московського патріархату в різних областях. У них знаходили російські прапори, рублі, пропагандистські матеріали. 04 жовтня 2023 року СБУ повідомила про викриття понад 60 кліриків УПЦ МП з початку повномасштабної війни, які працювали на росію, продавали зброю.

Неодноразово священники УПЦ МП відмовлялися проводити заупокійну літургію за загиблими воїнами ЗСУ в різних регіонах України. Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Петро Лебідь наразі перебуває під слідством за відкритим Генпрокуратурою кримінальним провадженням за звинуваченням у розпалюванні релігійної ворожнечі та ненависті», – йдеться у тексті документа.

У зв’язку із вищевказаним, зважаючи на те, що керівний центр Української православної церкви московського патріархату знаходиться за межами України, в державі, що здійснює збройну агресію проти України, володимирські депутати вимагають не продовжувати договір про безоплатне користування УПЦ мп комплексом Успенського собору XII-XVII ст. у Володимирі та не укладати інші оговори з релігійними громадами УПЦ мп, які б надавали можливість перебувати клірикам УПЦ мп на території даної святині.

Текст звернення підписали 22 депутати.

Нагадаємо, раніше, про те, щоб припинити договір оренди релігійним громадам УПЦ мп у Володимирському районі звертався депутат Волинської обласної ради Андрій Бокоч. Також депутати Володимирської районної ради вимагають у Погуляйка не продовжувати договір оренди Успенського собору релігійній громаді УПЦ мп у Володимирі.

Минулого року у Володимирі біля Успенського собору пройшла акція протесту проти московського патріархату.

До слова, у 2009 до Успенського собору у Володимирі приїжджав російський патріарх кирило, а влітку 2022 року – колишній намісник Лаври Паша «Мерседес». Минулого року, керуючий Володимир-Волинською єпархією УПЦ мп їздив до Києво-Печерської Лаври та став на захист Павла Лебедя, якого підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі та ненависті.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: У селі біля Луцька п’яний водій на легковому авто в’їхав у рекламну вивіску.

Реклама Google

Telegram Channel