Курси НБУ $ 41.55 € 46.75
Його величність віскі та яким він буває: різновиди напою відповідно до країн походження

Реклама.

Фото: fozzyshop.ua.

Його величність віскі та яким він буває: різновиди напою відповідно до країн походження

Віскі — елітний напій для справжніх гурманів, який має цікаву історію. У період Сухого закону саме цей алкоголь визначав статус дегустатора та мав великий попит. У минулому столітті був одним із найдешевших напоїв у пабах на ливарних заводах Бірмінгема, а сьогодні це дорогий витриманий алкоголь, що вважається чудовим подарунком на будь-яке свято. Напій може бути односолодовим або з декількох сортів сировини, саме це визначає смак і аромат продукту. Геопозиція, клімат і характеристики сорту також впливають на міцність та смакові якості напою. Замовити якісний алкоголь можна за посиланням https://fozzyshop.ua/300348-viski. А види віскі та їх відмінності поговоримо далі у статті.

Який віскі краще обрати?

Шотландія та Ірландія досі сперечаються за право називати себе батьківщиною віскі. Проте в Америці, Японії, Канаді та Австрії також виробляють цей алкогольний напій. Кожен з регіонів має свої особливості у виробництві віскі, що призводить до відмінностей у смаку, ароматі та інших характеристиках алкоголю. Розглянемо більш детально географічну класифікацію:

  1. Шотландський віскі (скотч) — продукт, що виготовляється лише в 5 провінціях Шотландії. Його обов’язково зберігають у дубових бочках протягом не менше трьох років. Ячмінний солод просушується торфом, тому віскі отримує унікальний аромат диму. Скотч — це елітний напій, який не має барвників чи ароматизаторів. Максимальна міцність напою становить 40%.
  2. Ірландський — створюється шляхом дистиляції сусла тричі. На відміну від шотландців, ірландці рідко сушать солод торфом. Готовий напій доволі м'який, для посилення смаку в нього додають жито й овес. Найбільш популярний представник з Ірландії — віскі ТМ Jameson.
  3. Канадський — має делікатний м’який смак. Як правило, для його виготовлення використовуються ячмінні, пшеничні та кукурудзяні зерна, іноді додають жито. Продукт відповідає стандартам виробництва Шотландії, він також піддається трирічній витримці.
  4. Американський (бурбон) — має солодкуватий присмак, оскільки робиться з кукурудзи. Головна особливість місцевого віскі — його витримують в бочках, обпалених всередині. Еталонний зразок бурбона — напій ТМ Maker's Mark, Jack Daniel's та Jim Beam.
  5. Японський віскі — не має такої популярності, проте його знають поціновувачі алкогольної культури. Через високі податки, встановлені урядом у 1800-х і 1900-х роках, міцний алкоголь майже не потрапляв до Японії. У відповідь на стандарти брендів Шотландії місцеві виробники почали виробляти свій віскі на основі купажованих і односолодових сортів. Смак напою доволі сильний і глибокий, має фруктові нотки та присмак диму, однак за межами Японії його важко знайти.
  6. Індійський — має солодкуватий присмак та нагадує ром. Для його виробництва використовується метод дистиляції патоки, для основи беруть традиційний солод та зернові культури.

Віскі — унікальний напій, що заслуговує на повагу. Він радує споживача різноманітними смаками та букетами ароматів незалежно від сировини, технології та країни виробництва.

Реклама Google

Telegram Channel