
Реклама.
Його величність віскі та яким він буває: різновиди напою відповідно до країн походження
Віскі — елітний напій для справжніх гурманів, який має цікаву історію. У період Сухого закону саме цей алкоголь визначав статус дегустатора та мав великий попит. У минулому столітті був одним із найдешевших напоїв у пабах на ливарних заводах Бірмінгема, а сьогодні це дорогий витриманий алкоголь, що вважається чудовим подарунком на будь-яке свято. Напій може бути односолодовим або з декількох сортів сировини, саме це визначає смак і аромат продукту. Геопозиція, клімат і характеристики сорту також впливають на міцність та смакові якості напою. Замовити якісний алкоголь можна за посиланням https://fozzyshop.ua/300348-viski. А види віскі та їх відмінності поговоримо далі у статті.
Який віскі краще обрати?
Шотландія та Ірландія досі сперечаються за право називати себе батьківщиною віскі. Проте в Америці, Японії, Канаді та Австрії також виробляють цей алкогольний напій. Кожен з регіонів має свої особливості у виробництві віскі, що призводить до відмінностей у смаку, ароматі та інших характеристиках алкоголю. Розглянемо більш детально географічну класифікацію:
- Шотландський віскі (скотч) — продукт, що виготовляється лише в 5 провінціях Шотландії. Його обов’язково зберігають у дубових бочках протягом не менше трьох років. Ячмінний солод просушується торфом, тому віскі отримує унікальний аромат диму. Скотч — це елітний напій, який не має барвників чи ароматизаторів. Максимальна міцність напою становить 40%.
- Ірландський — створюється шляхом дистиляції сусла тричі. На відміну від шотландців, ірландці рідко сушать солод торфом. Готовий напій доволі м'який, для посилення смаку в нього додають жито й овес. Найбільш популярний представник з Ірландії — віскі ТМ Jameson.
- Канадський — має делікатний м’який смак. Як правило, для його виготовлення використовуються ячмінні, пшеничні та кукурудзяні зерна, іноді додають жито. Продукт відповідає стандартам виробництва Шотландії, він також піддається трирічній витримці.
- Американський (бурбон) — має солодкуватий присмак, оскільки робиться з кукурудзи. Головна особливість місцевого віскі — його витримують в бочках, обпалених всередині. Еталонний зразок бурбона — напій ТМ Maker's Mark, Jack Daniel's та Jim Beam.
- Японський віскі — не має такої популярності, проте його знають поціновувачі алкогольної культури. Через високі податки, встановлені урядом у 1800-х і 1900-х роках, міцний алкоголь майже не потрапляв до Японії. У відповідь на стандарти брендів Шотландії місцеві виробники почали виробляти свій віскі на основі купажованих і односолодових сортів. Смак напою доволі сильний і глибокий, має фруктові нотки та присмак диму, однак за межами Японії його важко знайти.
- Індійський — має солодкуватий присмак та нагадує ром. Для його виробництва використовується метод дистиляції патоки, для основи беруть традиційний солод та зернові культури.
Віскі — унікальний напій, що заслуговує на повагу. Він радує споживача різноманітними смаками та букетами ароматів незалежно від сировини, технології та країни виробництва.
