Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Лідер українських біатлоністів пояснив, чому зійшов з дистанції

Уже 4 роки поспіль норвезький біатлоніст Йоганнес Тінгнес Бьо – найкращий на планеті Земля!

Фото із сайту biathlon.com.ua.

Лідер українських біатлоністів пояснив, чому зійшов з дистанції

Не фінішувавши у персьюті, Дмитро Підручний не зміг пробитися до заключної гонки сезону – мас-старту, куди потрапили 30 найкращих стріляючих лижників планети

Завершальну гонку сезону упевнено виграв 30-річний норвезький біатлоніст Йоганнес Тінгнес Бьо, який і здобув Великий кришталевий глобус сезону-2023/2024.

Він разом зі своїм рідним братом Тар’єєм здобули всі біатлонні кубки нинішнього сезону.

Ця перемога стала для Бьо 85-ю в кар'єрі. Нещодавно Йоганнес обійшов за цим показником легендарного француза Мартена Фуркада (83), до іншого норвежця Уле-Ейнара Бйорндалена залишилося 10 переможних заїздів – в того 94 пеермог на Кубках світу.

А в жінок виграла Великий кришталевий глобус цього сезону і29-річна талійська біатлоністка Ліза Віттоці.

Найкращі з українців у нинішньому Кубку світу – в чоловіків Дмитро Підручний (загальне 38 місце), а в жінок – Юлія Джима (24-е місце у підсумку).

Наші жодного разу не потрапляли у трійку найкращих протягом усього сезону!

Кубок світу з біатлону 2023/2024. Підсумок:

Фотоскрін із сайту biathlon.com.ua.
Фотоскрін із сайту biathlon.com.ua.

Багатьох уболівальників обурила гонка переслідування в чоловіків, в якій не змогли дістатися до фінішу, зійшовши з дистанції, обидва наших учасника – Дмитро Підручний, який мав високу 10-ту стартову позицію, і Артем Прима. Те, що 36-річного Артема Приму час відправляти «на пенсію» – давно зрозуміло, а ось чому не фінішував 32-річний капітан Дмитро Підручний, для багатьох стало неприємним сюрпризом.

Дмитро Підручний: «Мені прикро за командний результат, адже багато чого так і не вдалося нашій команді, і думаю, зараз прийде час для аналізу та якихось змін».
Дмитро Підручний: «Мені прикро за командний результат, адже багато чого так і не вдалося нашій команді, і думаю, зараз прийде час для аналізу та якихось змін». Фото із сайту biathlon.com.ua.

 – Дмитре, хочу поговорити про сезон в цілому, та не можу не спитати, що було під час персьюту? Ви зійшли з дистанції, проте, знаючи ваш характер, припускаю, що щось сталося, що саме? – запитав капітана збірної України журналіст сайту biathlon.com.ua.

– На жаль, я не зміг закінчити цю гонку, прикро, що так сталося з певних причин. Вже на другому колі я зрозумів, що не зможу закінчити гонку, але була ще надія, що добіжу. Та після другої стрільби зрозумів, що мушу закінчити виступ. Не хочу шукати виправдання, адже для спортсмена не закінчити гонку – це найгірше, що може бути. Ти підводиш і вболівальників, і команду, і сам себе. А тим більше тоді, коли маєш таку гарну стартову позицію. Дуже прикро, що так сталося, на жаль, що є, то є.

– Сезон великого біатлону завершено, звісно, що і команди, і спортсмени підводять підсумки. Впродовж сезону ми неодноразово говорили про певні невдачі та вдалі виступи, а якщо в цілому говорити про сезон, чи є присмак незадоволення від того, що могли б краще, та не вийшло через низку обставин?

– Підбивати підсумки можна вже починати, але зараз вирують емоції у кожного спортсмена, і треба вчитися чекати і помаленьку це робити, щоб розуміти, що було не так. Звичайно, є певне незадоволення, та є і об’єктивні причини.

Чесно кажучи, я думав, що взагалі не зможу провести цей сезон. Але те, що я пробігав майже весь сезон, за виключенням кількох пропусків, взагалі для мене непогано, враховуючи травму, яка у мене була та пропуск двох місяців підготовки у такий важливий передсезонний час.

Але завжди хочеться кращого, і те, що мені більш-менш рівно вдалося провести цей сезон – добре. Так, він пройшов без ярких великих гонок, та були і виступи, які давали надію і позитивні емоції. Хоча б взяти останній спринт сезону, який подарував і мені, і вболівальникам багато приємних емоцій. А для мене це було ще й знаком того, що я недарма бігав цей сезон. Звичайно, були і інші гарні старти, цей спринт – тільки один з них. Мені прикро за командний результат, адже багато чого так і не вдалося нашій команді, і думаю, зараз прийде час для аналізу та якихось змін.

Читайте також: Уродженець волинського Ковеля, який відмовився від паспорта України, викликаний до збірної Польщі.

Реклама Google

Telegram Channel