Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Волинські правоохоронці полюють на нелегальну торгівлю

Операція «Акциз».

Фото: vl.npu.gov.ua.

Волинські правоохоронці полюють на нелегальну торгівлю

На виконання вимог протокольного рішення наради керівництва Міністерства внутрішніх справ України та органів системи МВС від 17.01.2024, Управлінням стратегічних розслідувань у Волинській області на території Волинської області організовано проведення спільного з іншими правоохоронними органами відпрацювання місць можливого незаконного виробництва та зберігання підакцизних товарів, зокрема тютюнових виробів, а також мереж їх продажу (роздрібної торгівлі)

Основна мета відпрацювання – припинити нелегальну торгівлю без сплати податків на ринках тютюнових виробів.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Волинської області.

Станом на 20 березня 2024 правоохоронці перевірили понад 5701 торгівельних об’єктів, провели 20 обшуків, повідомили про підозру 3 осіб та скерували до суду 2 кримінальні провадження за ч.1 ст. 204 КК України (незаконне придбання, зберігання, транспортування з метою збуту підакцизних товарів) відносно 2 осіб. Всього з незаконного обігу вилучено понад 50 тис. пачок контрафактних цигарок без марок акцизного податку.

Працівниками територіальних підрозділів ГУНП у Волинській області виявлено 25 фактів незаконного транспортування тютюнових виробів, складено 163 адміністративних протоколів, за результатами яких з незаконного обігу вилучено понад 8 тис. пачок цигарок без марок акцизного податку. На розгляд до судових органів Волинської області скеровано 156 адміністративних протоколів.

Окрім того, працівниками УСР у Волинській області спільно з детективами ТУ БЕБ в м. Києві та оперативниками Управління СБ України у Волинській області викрито та ліквідовано підпільний цех по виробництву тютюну на території Волинської області. В рамках даного кримінального провадження проведено 6 обшуків за результатами яких виявлено та вилучено понад 30 тонн тютюну та обладнання для його подрібнення. Вартість вилученого тютюну на «чорному» ринку становить понад 20 млн. грн.

Робота в даному напрямку триває.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: У Луцьку загинула пенсіонерка, яку вчора збили на Дубнівській.

Реклама Google

Telegram Channel