Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Чому крафтове пиво — вибір сучасного споживача

Реклама.

Фото: goodwine.com.ua.

Чому крафтове пиво — вибір сучасного споживача

Чому сучасний споживач обирає крафтове пиво? Особливості виробництва, індивідуальність, якість інгредієнтів, багатство смаків і відданість традиціям відіграють ключову роль

Крафтове пивоваріння активно розвивається впродовж останніх років. Незвичні варіанти пінного напою можна знайти у виробників з України, Бельгії, Німеччини, Нідерландів, Великобританії. Броварні з’являються в маленьких містах, а кустарні методи приготування можна застосовувати навіть на даху багатоквартирного будинку. З’ясуймо, чому зараз крафтове пиво стає настільки популярним.

Насамперед — показники якості

Крафтове пиво вважається більш якісним, ніж варіант масового виробництва. Це пов’язано з тим, що крафтові броварні використовують дорогі компоненти, такі як свіжий місцевий хміль або ячмінь. Увага зосереджена на процесі пивоваріння, тому крафтове пиво розкривається насиченим смако-ароматичним профілем.

Вдалий приклад — пиво 2085. Засновники бренду варили пінний напій у прямому ефірі, а ключові показники вибирали глядачі.

Інновації та експерименти

Окрім високої якості інгредієнтів, крафтові броварні вважаються новітніми. Пивовари нерідко відходять від канонів, що призводить до появи широкого спектра сортів, відповідно — і смаків. Це зацікавлює прихильників пива, які шукають нестандартні рішення. Наприклад, рецептуру крафтового пива нерідко доповнюють натуральними ароматизаторами, такими як:

  • полуниця;
  • малина;
  • чорниця;
  • лайм.

Увага до здоров’я

Ще одна причина — зростання уваги до ЗСЖ. Крафтові стилі пива зазвичай виготовляють із натуральних інгредієнтів. У складі немає штучних барвників чи ароматизаторів. Хороший приклад — торговельна марка BrewDog, яка випускає лінійку безглютенового крафтового пива.

Курс на міксологію

Пиво давно вийшло за межі образу напою, призначеного виключно для п’ятничного вечора. Нотки ароматного хмелю вдало впишуться в рецепт класичних або авторських коктейлів.

Зростанню індустрії крафтового пивоваріння також сприяє популяризація пивних фестивалів. Подібний захід дає змогу новачку конкурувати з великими компаніями, а гостю — насолодитися різними варіантами пінного напою в одному місці. До того ж дегустація супроводжується гарною музикою та смачними закусками.

Підтримання чужих ідей

Крафтове пивоваріння — маленький бізнес. Тенденція до локалізму й далі зміцнюється, тож бажання підтримати сімейну справу або стартап знайомих викликає почуття гордості та згуртованості.

Додаткова перевага — можливість долучитися до благодійності. Нерідко певний процент від продажу крафтової пінної продукції спрямовують до різноманітних фондів. Відстежувати використання коштів легше, ніж у випадку з великими компаніями.

Зрештою, активне перебування в соціальних мережах і розповсюдження онлайн-оглядів та різноманітних рейтингів також відіграли важливу роль у розвитку крафтового пивоваріння. Завдяки можливості легко ділитися думками та рекомендаціями з іншими люди дізнаються про нову продукцію, що сприяє зростанню галузі.

Реклама Google

Telegram Channel