Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У громаді на Волині жителі покращували ментальне здоров’я завдяки спорту

Руханку провели для всіх охочих просто неба.

Фото: Фейсбук.

У громаді на Волині жителі покращували ментальне здоров’я завдяки спорту

В активному парку міста Ківерці відбулася масова руханка в межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», яку ініціювала перша леді Олена Зеленська

До події долучилися діти, військові, члени їхніх родин, спортсмени та представники влади. Особливо важливою руханка стала для тих, хто має травматичний досвід війни, адже фізична активність – це важливий елемент формування стійкості та відновлення людини.

Про це інформує Волинська ОВА.

«На жаль, в умовах воєнного стану ми перебуваємо два роки й жодна людська психіка не пристосована до такої постійної тривоги та постійного навантаження. Відповідно програма «Ти як?» покликана повідомити, що всі мають право на безоплатну та доступну психологічну допомогу, – зазначила регіональна координаторка програми Наталія Коструба. – Сьогоднішній наш захід про те, що будь-яка фізична активність покращує наше ментальне здоров’я. Спорт – це шлях до благополуччя, світлої голови та відповідно до кращого виконання своїх обов’язків».

«Дякую усім організаторам та усім учасникам, хто бере участь у цьому заході. Тому що ментальне здоров’я – це не лише лікарі чи медичні заклади. Насамперед це, фізичний, душевний та моральний стан людини. І сьогодні ми бачимо, що Ківерцівська громада дійсно спортивна та здорова, тому бажаю усім веселих естафет і гарного настрою. Це дуже важливо у теперішній час», – сказала заступниця голови ОДА Мирослава Якимчук.

Руханку просто неба для усіх охочих провели: чемпіон світу з параатлетики Ярослав Окапінський, координатор проєкту «Активні парки локації здорової України» у Ківерцівській громаді Дмитро Попович та очільник Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Олександр Хриплюк.

Також у рамках заходу психолог благодійного фонду «Рідні» Оксана Теплова провела майстер-клас з арт-терапії «Малюнок кавою», психолог Людмила Міленіна навчала та ознайомлювала присутніх з техніками саморегуляції, а педагоги й вихованці Ківерцівського центру позашкільної освіти організували майстер-клас «Оберіг для військовослужбовця».

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Ковелі проходять спортивні тренування у парку.

Реклама Google

Telegram Channel