Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
На кордоні з Польщею  повноцінно запрацює новий пункт пропуску

Проєкт будівництва перебуває на фінальному етапі.

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

На кордоні з Польщею повноцінно запрацює новий пункт пропуску

Його хочуть доповнити пішохідним і залізничним сполученням

На українсько-польському кордоні у червні планується повноцінний запуск міжнародного автомобільного пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховичі». Поки його використовують лише для проїзду порожніх вантажівок.

Про це повідомляє ZN,UA.

Пункт пропуску знаходиться у Самбірському районі на Львівської області, проєкт будівництва перебуває на фінальному етапі, уточнили у місцевій ОВА. Його вартість становить 109 мільйонів злотих (близько 27,2 мільйонів доларів), які повністю оплачує Польща.

У «Нижанковичах – Мальховичах» спільно працюватимуть українські та польські митники, а також прикордонники. Об’єкт розрахований на рух пасажирського транспорту та вантажівок до 3,5 тонн. На початку минулого року там задіяли тимчасову інфраструктуру і почали пропускати фури, максимальна вага яких була 7,5 тонн, але тільки тих, котрі їхали порожні. Україна звернулася до польської сторони, щоб і після повноцінного запуску зберегти проїзд великогабаритних автомобілів без вантажу.

Раніше очільник Львівської ОВА Максим Козицький зазначав, що наступним етапом має стати створення пішохідного пункту пропуску. За словами посадовця, польська сторона підтримує таку ідею.

Також ОВА звернулося до українського і польського міністерств із пропозицією доповнити угоду про створення міжнародного автомобільного пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховичі» залізничним сполученням. Після цього планується проводити спільні контрольні процедури на залізничному пункті за принципом роботи у Смільниці.

Зазначається, що колії на дільницях «Самбір – Хирів» та «Держкордон – Старява – Хирів – Нижанковичі – Держкордон» уже переобладнані для міжнародних пасажирських чи вантажних залізничних перевезень.

Читайте також: «Намагався втекти від поліції: в Польщі загинув юний українець».

Реклама Google
 

Telegram Channel