Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Україна цього чекала аж 10 років

Молодці, дівчата!

Фото із сайту kamp-sport.com.

Україна цього чекала аж 10 років

Наші гандболістки таки зуміли пробитися на Чемпіонат Європи-2024!

Відбір на Євро-2024 з гандболу серед жінок. 6 тур. Словаччина – Україна – 25:25. Арбітри: Ваня Антич (Сербія), Єлена Яковлевич (Сербія). «Mestská Sportova hala» (Шаля, Словаччина).

Україна: Балог, Салтанюк – Соскида (1), Науменко (3), Когуч (2), Смбатян (5), Козак, Горільська (7), Краснянська, Компанієць (2), Нестеренко (4), Шалімова, Пойманова (1), Прикоп.

У групі українки вже обігравали Словаччину (25:20), також були в активі дві перемоги над Ізраїлем, а в пасиві – дві поразки від Німеччини. Перемога, нічия або поразка з різницею в чотири м'ячі або менше гарантували вихід на чемпіонат Європи, в іншому випадку були б нюанси, інформує sport.ua.

Словачки прекрасно розуміли, що їм треба перемагати, тому рвонули вперед і досить серйозно притисли українок. По ходу всього першого тайму була їхня перевага, переважно мінімальна, але й іноді в чотири м'ячі. Проте українські тренери тайм-аутами збивали темп і на перерву гандболістки пішли, програючи у два м'ячі.

А після перерви все тривало в тому ж ключі, проте важливим фактором стало покращення гри воротарів України. Салтанюк почала відбивати семиметрові, а Балог рятувала в ігрових ситуаціях. Плюс додалися натиск від Горільської, реалізація моментів від Смбатян – і Словаччина потрохи почала зменшувати оберти, та й втома підкралася. Врешті-решт за кілька секунд до кінця був рахунок 24:24, словачки закинули м'яч, який вже нічого не вирішував, але навіть в такій ситуації «синьо-жовті» зрівняли і оформили нічию 25:25, що дозволила напряму вийти на чемпіонат Європи!

Турнірна таблиця нашої групи:

Фотоскрін із сайту sport.ua.
Фотоскрін із сайту sport.ua.

 Читайте також: Боксер Усик перед боєм з Ф’юрі надихається... Кучмою.

Реклама Google

Telegram Channel