Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Був п'яний: підозрюваний у вбивстві підлітка на станції фунікулера перебуватиме під вартою

Підозрюваний у вбивстві підлітка на засіданні суду.

Фото: suspilne.media.

Був п'яний: підозрюваний у вбивстві підлітка на станції фунікулера перебуватиме під вартою

Печерський районний суд Києва на засіданні 9 квітня обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві підлітка на станції фунікулера

Він перебуватиме під вартою до 5 червня без альтернативи застави.

Про це з судової зали повідомляє кореспондентка Суспільного.

Підозрюваного у вбивстві підлітка на станції київського фунікулера, яке сталося 7 квітня, доставили із СІЗО до суду для обрання запобіжного заходу. Напередодні, 8 квітня, йому повідомили про підозру в умисному вбивстві.

Адвокат підозрюваного Костянтин Марченко на початку засідання просив оголосити перерву для ознайомлення з документами. Прокурор Ірина Осінська не заперечувала, але просить дотриматися розумних термінів.

Друге клопотання сторона захисту подала про проведення засідання в закритому режимі. Суд підтримав клопотання адвоката про проведення закритого засідання, але рішення про запобіжний захід оприлюднили відкрито.

Позиція батька і загалом сім'ї загиблого Максима Матерухіна стосовно запобіжного заходу для підозрюваного — це безальтернативне тримання під вартою.

Про це повідомив представник потерпілого Олександр Панченко.

«Дитина загинула не через те, що вона зробила щось погане, а через неправомірні дії. Ми так вважаємо, тому на сьогоднішній час відбувається досудове розслідування. Ми наполягаємо на тому, щоб підозрюваний знаходився під вартою», — сказав Олександр Панченко.

Він зазначив, що, за словами свідків інциденту, підозрюваний був у стані алкогольного сп'яніння. Свідки також розповіли, що конфлікт стався, бо чоловікові щось не сподобалось в діях хлопців.

«Він почав, як правильно сказати, «нешанобливо» з ними спілкуватися. Хлопці спробували уникнути конфлікту. Підозрюваний пішов, але потім чомусь він щось згадав, повернувся. Найближчий до нього був покійний Максим. Він до нього почав звертатися, штовхати його, в результаті чого останній впав і отримав тілесні ушкодження, що призвели до смерті», — сказав представник потерпілого.

За його словами, це сталося на виході — на верхній станції фунікулера.

За підсумками засідання Печерський райсуд Києва постановив застосувати щодо працівника Управління держохорони запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 5 червня.

Родина загиблого підлітка на суді присутня не була. Як пояснив їхній представник, сім'я займається організацією похорону. «Я наполягав на тому, щоб вони не приходили, тому що це буде складно і, фактично, це жодним чином не вплине на саму ситуацію», — сказав Олександр Панченко.

Свідків на цьому засіданні не допитували. Представник потерпілої сторони також зазначив, що на сьогоднішній день підозрюваний у вбивстві підлітка не визнає своєї вини і не дає показів.

«Це те, що я знаю з матеріалів справи», — зазначив юрист. Він додав, що сторона захисту просила застосовувати щодо правоохоронця запобіжний захід, який не пов'язаний із триманням під вартою. Свою версію подій адвокат не озвучував, як і будь-яких мотивів дій підозрюваного у день загибелі хлопця на фунікулері. За словами представника потерпілого, затриманий співробітник Управління держохорони заперечував щодо задоволеного судом клопотання про взяття під варту. Адвокати підозрюваного не коментували судове рішення про запобіжний захід своєму підзахисному.

Що відомо про загибель підлітка на станції фунікулера в Києві

7 квітня 2024 року неповнолітній хлопець загинув на станції фунікулера через смертельну рану шиї.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження, оскільки учасник конфлікту з підлітком служить водієм в Управлінні державної охорони. Згодом військовослужбовцю повідомили про підозру в умисному вбивстві.

Також у ДБР спростували інформацію про те, що підозрюваний у вбивстві підлітка на станції фунікулера був їхнім колишнім працівником.

Під час трагедії військовий не був при виконанні службових обов'язків. Також він перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Загиблим виявився Максим Матерухін, який навчався в 10-А класі в столичній школі №36.

Семеро підлітків, які були свідками трагічного інциденту, зараз дають свідчення.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині розшукують крадія.

Реклама Google

Telegram Channel