Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Повістка як помста: після інциденту з журналістом начальника ТЦК перевели на нижчу посаду

Журналісту намагались вручити повістку після його викривального розслідування стосовно співробітника спецслужби.

Фото ТСН.

Повістка як помста: після інциденту з журналістом начальника ТЦК перевели на нижчу посаду

Начальника Соломʼянського ТЦК та СП в місті Києві перевели на нижчу посаду

Про це повідомив Генштаб у відповіді на запит «Української правди».

«Згідно з наказом головнокомандувача Збройних сил України, начальника Соломʼянського територіального центру комплектування та соціальної підтримки після інциденту з журналістом «Слідство.Інфо» переведено на інше місце служби», - йдеться у повідомленні.

У Генштабі пояснюють, що згідно з цим рішенням, він буде переведений на нижчу посаду одного з бойових підрозділів Збройних сил України.

Вказано, що рішення ухвалене після детального розгляду всіх обставин інциденту і встановленої інформації.

«Збройні сили України у своїй діяльності дотримуються принципів відкритості та прозорості і наголошують на важливості спільної роботи медіа та громадськості  щодо захисту прав і свобод кожного громадянина України», - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 9 квітня стало відомо, що голова Служби безпеки України Василь Малюк відсторонив керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Іллю Вітюка від виконання посадових обов'язків на час перевірки обставин, оприлюднених журналістами Слідство-Інфо, та відправив на передову, пише УП.

Передісторія:

  • Журналісти-розслідувачі знайшли у дружини голови департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка придбану у грудні 2023 року квартиру за понад 20 мільйонів гривень за ринковою ціною. Хоча в декларації посадовця зазначено, що за квартиру сплатили 12,8 мільйонів гривень.
  • 6 квітня стало відомо, що після цього розслідування журналісту «Слідства.Інфо» Євгенію Шульгату співробітники ТЦК намагалися вручити повістку.
  • Служба безпеки України та Міноборони спільно з Генштабом заявили, що перевіряють інформацію, оприлюднену виданням «Слідство.Інфо», щодо спроб вручити повістку їхньому журналісту після викривального розслідування стосовно співробітника спецслужби.

Реклама Google

Telegram Channel