Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Дональд Трамп пригрозив Європі і озвучив умову, за якої республіканці підтримають допомогу Україні

«Європа має зробити крок уперед і дати гроші».

Фото із сайту Youtube.com.

Дональд Трамп пригрозив Європі і озвучив умову, за якої республіканці підтримають допомогу Україні

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що конгресмени від Республіканської партії будуть готові підтримати додаткову допомогу Україні, якщо її буде надано у формі кредиту.

Заяву Трампа цитує портал The Hill.

«Ми розглядаємо це прямо зараз, і вони говорять про це, і ми думаємо про те, щоб зробити це у формі кредиту, а не просто подарунка», – сказав Трамп під час спільного виступу зі спікером Палати представників Майком Джонсоном.

За його словами, зараз Сполучені Штати продовжують «роздавати подарунки на мільярди та мільярди доларів».

«Але набагато важливішим для мене є той факт, що Європа має зробити крок уперед і дати гроші. Вони мають зрівняти рахунок. Якщо вони не зрівняють рахунок, я буду дуже засмучений цим, тому що вони постраждають набагато більше, ніж ми», – стверджує експрезидент.

The Hill також зазначає, що позиція Трампа створила «політичне мінне поле» для Джонсона, оскільки той нібито був готовий схвалити надання допомоги Україні.

Нагадаємо, наприкінці березня Майк Джонсон пообіцяв поставити на голосування питання фінансування допомоги Україні після повернення Конгресу з великодніх канікул. Сенат США ухвалив законопроєкт ще 13 лютого.

Нещодавно президент Володимир Зеленський зазначав, що Україна втратила півроку через суперечки у Конгресі про нову допомогу. Він також заявив, що Україна програє війну, якщо США не виділять нового фінансування.

Читайте також: За допомогою навідника і новітнього fpv-дрона росіяни хотіли вбити голову ОВА.

Реклама Google

Telegram Channel