Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
На Рівненщині у скупників бурштину вилучили... гранатомети та тисячі набоїв

Можливо, чорні старателі мають ще й системи ППО?

Фото із сайту chasdiy.org.

На Рівненщині у скупників бурштину вилучили... гранатомети та тисячі набоїв

Недарма автор багатьох розслідувань з теми чорних старателів Дмитро Леонтіюк заявляв: «Немає в Україні такої сили, яка зможе припинити незаконний видобуток бурштину»

«За ініціативи прокурорів Рівненської обласної прокуратури на потреби військової частини однієї з механізованих бригад передано 5 реактивних протитанкових гранатометів, а також понад 4,6 тисячі патронів різних калібрів, вилучених під час обшуків у межах кримінального провадження у скупників бурштину».

Про це йдеться у повідомленні Рівненської обласної прокуратури.

Відомо, що торік на Сарненщині правоохоронці викрили чотирьох учасників організованої злочинної групи, які скуповували «сонячне каміння», сортували його по фракціях та перепродували за вищими цінами. У ході досудового розслідування у двох фігурантів, один з яких співробітник ДСНС Рівненщини, вилучили ще й гранатомети та патрони калібрів 5,45 та 7,62.

Дубровицький районний суд ухвалив обвинувальний вирок усім учасникам угруповання. Також, згідно з рішенням суду, понад 260 кг бурштину передали у власність держави, а зброю та боєприпаси, за клопотанням прокуратури, – на потреби військовослужбовців.

«В нашій державі є критичні місця, де ці боєприпаси та набої зараз життєво необхідні. І це точно не склад речових доказів. Працюємо на перемогу і робимо усе можливе, аби кожен патрон захищав життя і підтримував наших військових», – зазначив керівник Рівненської обласної прокуратури Андрій Рудницький.

Але чому не можете побороти в області мафію чорних старателів? Можливо, вони ще мають на озброєнні й системи ППО?

Читайте також: На Волині колишнього поліцейського судили за умисне вбивство.

Реклама Google

Telegram Channel