Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Шумоізоляція квартири: що потрібно знати перед купівлею житла?

Реклама.

Фото: www.atlanta.ua.

Шумоізоляція квартири: що потрібно знати перед купівлею житла?

Якщо плануєте купити квартиру Львів, як і будь-яке інше українське місто, заслуговує на увагу. Проте незалежно від розташування важливо врахувати безліч факторів, що стосуються безпосередньо об’єкта. Серед них важливу роль відіграє шумоізоляція. Від рівня шуму залежить комфорт перебування в помешканні. В цій статті розповідаємо, що потрібно знати про шумоізоляцію квартири.

Чому важливо враховувати рівень шумоізоляції під час купівлі квартири?

Купуючи сучасні квартири, люди доволі часто стикаються з тим, що в них погана шумоізоляція. Це пов’язано з цілою низкою причин:

  • використанням дешевих матеріалів під час будівництва;

  • мінімалістичним інтер’єром;

  • несумлінністю будівельників.

Перераховані особливості призводять до того, що у квартирі постійно чути розмови, ходіння та інші активності сусідів. Саме тому перед придбанням житла важливо поцікавитися, наскільки воно захищене від зовнішнього шуму.

Види звукоізоляції

Звукоізоляція в новобудовах регулюється ЗУ «‎Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», згідно з яким:

  • в активну пору доби (з 07:00 до 23:00) рівень шуму може бути до 55 дБ;

  • у нічну пору доби (з 23:00 до 07:00) рівень шуму не повинен перевищувати 45 дБ.

Звукоізоляція буває декількох видів залежно від типу шуму, який присутній у приміщенні. Так, шум буває ударним (виникає від удару предмета) та повітряним (крики, музика тощо). Виходячи з цього для шумоізоляції зазвичай використовують:

  • Сендвіч-панелі — доволі легкі в монтажі та можуть додатково вирівняти стіни. Сендвіч-панелі бувають завтовшки від 45 до 130 мм.

  • Каркасні облицювання на металевому профілі — заповнені мінераловатними плитами, які мають щільність 30–50 кг/м³. Під час встановлення каркас обшивають акустичними триплексами та використовують віброізоляційні кріплення.

Знизити рівень шуму у квартирі можна й іншими способами. Наприклад, придбати високі меблі з хорошого дерева, встановити потрійний склопакет (якщо заважають звуки з вулиці) тощо. Однак усе одно найкращим варіантом є встановлення якісної звукоізоляції. Вона буває як для стін, так і для підлоги та стелі.

Щоб придбати квартиру, в якій буде комфортно жити, перед купівлею варто звернути увагу на рівень шуму в помешканні та поцікавитися про наявність звукоізоляції. Великий вибір квартир у Львові, Києві, Одесі та інших містах України представлений на сайті агентства нерухомості «Атланта».

Реклама Google

Telegram Channel