Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Мешканці Володимира потерпають від смороду

Що смердить у Володимирі?

Фото: БУГ.

Мешканці Володимира потерпають від смороду

Причина – діяльність фермерського господарства «Пан-Продукт», що належить місцевій депутатці Мирославі Чайковській

Свинокомплекс періодично виливає гноївку на поля поблизу Володимира. Саме від цього і лине неприємний запах.

Про це пише БУГ.

На брифінгу 16-го квітня мер Володимира Ігор Пальонка розповів, що нещодавно спілкувався із власницею «Пан-Продукт» та депутаткою міської ради Мирославою Чайковською по цьому питанню.

«Вчора у мене на прийомі були п’ять мешканців села Федорівка, які порушували це питання. Я набирав керівницю фермерського господарства, спілкувався з нею. Вона пояснила, що у неї такий цикл виробництва, що вона має дівати ці продукти, які утворюються від утримання свиней. Вона, ніби то, давала повідомлення в пресу та соцмережі, що буде вилиття гноївки на поле, що поряд. Після цього трактори мають засипати це все», – додав мер.

Власниця свинокомплексу пообіцяла, що далі буде спілкуватися з мешканцями, заздалегідь попереджати про подібні роботи. Міський голова зазначив, що переконує Чайковську, щоб там облаштували закрите гноєсховище, адже на сьогодні є доступні технології. Але питання затягується.

У зв’язку з цим мешканці Федорівки збиралися влітку та підписали колективне звернення до Держекоінспекції та поліції, щоб господарство перевірили та зробили бодай щось, аби тут можна було жити.

До слова, епопея зі смородом на Федорівці, у Володимирі та інших селах неподалік – це історія не нова.

Раніше голова господарства та «Пан-Продукт», а зараз – депутатка міської ради Мирослава Чайковська заявляла, що «додає в корми аміак, щоб зменшити неприємний запах, та пояснювала, що проблема із запахом не від самого свинокомплексу, а від місця, куди вивозять гноївку зі свинокомплексу».

До слова, наприкінці минулого року володимирській депутатці Чайковській продовжили договір оренди землі у селі Федорівка під свинарники ще на 5 років. І хоч з першого разу рішення не підтримали, але після такого, як депутати від Європейської Солідарності вчинили саботаж та не голосували за інші, важливі питання для життєдіяльності громади, рішення таки протягнули.

Що смердить на весь Володимир – таким запитанням часто задавалися місцеві мешканці в літню пору року і раніше, коли поширенню «запахів» сприяла погода.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Які волинські ЗМІ отримали найбільше коштів на розміщення інформаційних матеріалів.

Реклама Google

Telegram Channel