Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Церковний хор «Кредо» з Луцька знову став переможцем

У мистецькому дійстві було представлено 22 колективи з дев'яти областей України.

Фото Волинська єпархія.

Церковний хор «Кредо» з Луцька знову став переможцем

Співці луцького храму Холмської ікони Божої Матері здобули диплом І ступеня на ІІ Всеукраїнському двотуровому конкурсі хорового мистецтва ім. Михайла Кречка в Ужгороді

Художній керівник і регент хору Катерина Токало повідомила, що конкурсне прослуховування проходило в Ужгородському музичному фаховому коледжі ім. Д. Задора. Голова журі – заслужений діяч мистецтв України, кандидат мистецтвознавства, професор кафедри хорового диригування Одеської національної музичної академії ім. А. Нежданової Ніна Заболотна. Члени журі – провідні фахівці з різних куточків України, інформує Волинська єпархія.

Луцькі хористи мали за честь виконати Державний Гімн України на церемонії відкриття конкурсу в Ужгородському замку (тепер це краєзнавчий музей ім. Т. Легоцького). У мистецькому дійстві було представлено 22 колективи з дев'яти областей України, зокрема, з Бердянська, Одеси, Сум, Черкас, Чернігова і, звісно, з Луцька та Ужгорода.

Церемонія нагородження та гала-концерт відбулися в концертному залі Закарпатської обласної філармонії. Очільниця нашого творчого колективу одержала особливу відзнаку від журі – диплом за диригентську майстерність.

За словами пані Катерини, кожен конкурс є дуже важливим, бо на щабель піднімаємося вище, пізнаємо щось нове.

 

 Михайло Михайлович Кречко (1925–1996 рр.) – народний артист України, професор, композитор, керівник відомих колективів: заслуженого академічного Закарпатського народного хору, національної заслуженої академічної капели України «Думка», хору Київської опери. Народився в с. Порошкове на Закарпатті, помер у Луцьку від серцевого нападу під час Міжнародного конкурсу хорових колективів ім. Лесі Українки. Похований митець на Байковому кладовищі в Києві.

Реклама Google

Telegram Channel