Курси НБУ $ 39.52 € 42.36
Андрій Лунін розкрив секрет, хто допоміг йому відбити 2 пенальті і вивести «Реал» у півфінал (Відео)

Андрій залишився стояти по центру воріт і відомстив португальцю Бернарду Сілві за курйозний гол на 2-ій хвилині зі штрафного у першому матчі.

Фото із сайту uefa.com.

Андрій Лунін розкрив секрет, хто допоміг йому відбити 2 пенальті і вивести «Реал» у півфінал (Відео)

Українець отримав найвищу оцінку за матч – 9,5 бала

17 квітня відбувся матч-відповідь 1/4 фіналу Ліги чемпіонів між командами «Манчестер Сіті» та «Реал» Мадрид [перший поєдинок – 3:3]. Основний час гри завершився з рахунком 1:1, в овертаймі колективи не зуміли відзначитись, а в серії пенальті сильнішим виявився королівський клуб – 4:3.

Повний огляд матчу – тут.

Український голкіпер «вершкових» Андрій Лунін вийшов на поле з перших хвилин і відіграв увесь поєдинок. У серії пенальті він двічі відбив удари гравців «Манчестер Сіті»: від Бернарду Сілви та Матео Ковачича.

Португалець пробив по центру воріт. Лунін залишився на місці та впевнено зафіксував м'яч. Щодо удару Ковачича, то Андрій стрибнув у правий кут воріт, куди й пробив Матео.

Після завершення зустрічі Лунін розповів, як йому вдалося переграти футболістів англійського колективу:

«Я виснажений. Матч? Ми перемогли у серії пенальті. Знав, куди битиме Ковачич.

Звісно, ми тренували пенальті. Модрич допоміг мені порадами.

Звісно, ми тренували пенальті. Модрич допоміг мені порадами.

Перед пенальті ми підготували те, що, на нашу думку, робитимуть гравці Сіті, і ми знали, що знайдеться той, хто спробує пробити по центру. Ми вирішили ризикнути, і, на щастя, я вибрав правильного хлопця – Бернарду Сілву. Пішов на такий ризик і став», – сказав Лунін.

До речі, за вирішальним ударом Рюдігера Андрій Лунін спостерігав за ударом збоку. Після того, як м'яч опинився у воротах, Рюдігер побіг святкувати разом із командою. А ось Андрій навіть не підняв руки до гори. Зазначимо, що частина гравців королівського клубу одразу ж «підлетіла» до українця. Лунін – герой «Реала»!

«Найважчий досвід, який ви маєте пережити, – це такий матч Ліги чемпіонів на виїзді з Сіті. Ти знаєш, що тобі доведеться страждати.

Я маю подякувати своїм товаришам по команді за те, як старанно вони працювали переді мною. Бувають матчі, в яких ти не можеш володіти м'ячем та доводити, що ви – найкраща команда. Ти точно знаєш, що тобі доведеться страждати. Маю сказати, що я не міг бігати п'ять хвилин, як мої партнери по команді, не кажучи вже про 120 хвилин», – сказав після матчу українець.

Сейв Луніна після удару Матео Ковачича у серії пенальті претендує на звання найкращого на тижні ЛЧ. Конкуренцію українцю складатиме Едерсон (врятував ворота Ман Сіті в серії пенальті після удару Луки Модрича) та Давід Райя (врятував ворота Арсенала після удару Джамала Мусіали).

ВІДЕО. Сейв Луніна в серії пенальті може стати найкращим на тижні в ЛЧ:

Після завершення зустрічі головний тренер «Реала» Карло Анчелотті коротко прокоментував серію післяматчевих пенальті та відзначив спокій Андрія Луніна: «Якщо є спосіб перемогти, то це пенальті. Пенальті – це як азартна гра, але я дуже довіряв гравцям і Луніну, який був дуже спокійним», – сказав Карло.

Пізніше 25-річний Андрій Лунін поділився емоціями:

«Я найщасливіша людина у світі. Але у моїй країні ситуація складна. Тому мені нелегко тренуватися день у день. Але хочу подякувати всім, хто мене підтримує».

До речі,  голкіпер Андрій Лунін отримав найкращу оцінку за цейматч серед всіх його гравців. Про це повідомив статистичний портал SofaScore.

Українець отримав оцінку в 9,5 балів. Лунін зробив 8 сейвів та відбив 2 удари в серії післяматчевих пенальті. 

В іншому чвертьфінальному матчі «Баварія» мінімально перемогла «Арсенал» – 1:0 – та вийшла у півфінал Ліги чемпіонів (перша гра – 2:2).

Півфінальні пари Ліги чемпіонів:

«Реал Мадрид — «Баварія» Мюнхен

«Парі Сен-Жермен» — «Боруссія» Дортмунд

Матчі 1/2 фіналу заплановані на 30 квітня/1 травня та 7/8 травня.

Фінал ЛЧ відбудеться 1 червня 2024 року на стадіоні «Вемблі» в Лондоні.

Читайте також: Комп’ютер уже вирахував, скільки медалей здобуде Україна на Олімпіаді-2024.

Реклама Google

Telegram Channel