Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
У Луцькій громаді стартує традиційний мистецький проєкт «Великодня майстерня»

У сезоні 2024 року на відвідувачів “Великодньої майстерні” чекатимуть 6 майстер-класів.

Фото: Фейсбук.

У Луцькій громаді стартує традиційний мистецький проєкт «Великодня майстерня»

Впродовж семи днів – з 23 квітня по 1 травня (крім суботи та неділі) – у Палаці культури Луцька (ІІ корпус) проходитимуть майстер-класи з розписів великодніх писанок та виготовлення святкової атрибутики

До участі у безкоштовних заняттях запрошені діти військовослужбовців та ВПО. 

Про це повідомляє Луцька міська рада. 

Урочисте відкриття творчого проєкту відбулося сьогодні за участі фольклорного колективу «Зоряниця» Луцької музичної школи №1 (керівник Олена Богдан-Опейда). З вітальним словом до учасників «Великодньої майстерні» та їхніх наставників звернулися заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк, директори департаменту освіти – Віталій Бондар та департаменту культури – Тетяна Гнатів.

«Маємо нагоду в домашній атмосфері із залученням кращих митців громади дати діткам можливість переймати українські традиції, – сказала Ірина Чебелюк. – Це ті безцінні культурні надбання, які наші предки свято берегли і передали наступним поколінням. Дякую майстрам народної творчості за готовність поділитися своїми секретами. Нехай ті навички, які діти отримають під час занять, закарбуються в їхній пам’яті і надихнуть на ще більше розуміння того, що ми українці – нація нескорених, яка бореться і обов’язково відстоїть свою свободу».

У сезоні 2024 року на відвідувачів «Великодньої майстерні» чекатимуть 6 майстер-класів. Заняття з дітьми проводитимуть майстрині народної творчості Марія Шотік, Вікторія Шевчук, Юлія Співак, Валентина Якимович, Ольга Климчук. Одразу після урочистого відкриття вони дали школярам перші уроки – з виготовлення воскової свічки та плетення великодніх віночків.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Ковелі для матерів полеглих Героїв організували майстер-клас зі створення писанок.

Реклама Google

Telegram Channel