Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Лікування собак від глистів: профілактика та ефективні інструменти

Реклама.

Фото: petslike.ua.

Лікування собак від глистів: профілактика та ефективні інструменти

Одне з головних занепокоєнь для власників вихованців – це їхнє здоров'я та настрій. Найчастіше проблеми пов'язані з наявністю у собак глистів, які створюють несприятливі умови існування тварини. Підбір оптимального антигельмінтного засобу є ефективним інструментом для лікування та профілактики.

Глисти можуть викликати діарею, запори, різке зниження маси тіла і навіть анемію. Оцінюючи заздалегідь найкращі таблетки від глистів для собак, у будь-якому випадку потрібна попередня консультація ветеринара. Він огляне вихованця, оцінить поточний стан здоров'я, виключить інші захворювання та призначить вибірку з препаратів проти глистів.

Форми випуску антигельмінтних засобів

Виробники пропонують кілька форм випуску залежно від умов та особливостей застосування:

  1. Пігулки. Приймаються внутрішньо з їжею, улюбленими ласощами або в чистому вигляді, якщо собака поступлива;
  2. Краплі. У потрібній кількості їх наносять на загривок собаки, що забезпечить захист для надмірно активних тварин та тих, які часто перебувають на вулиці;
  3. Суспензії. Змішування з кормом підвищує зручність прийому цього препарату. Ефективність така ж висока, як у таблеток.

Дотримання правил вживання препаратів гарантує високу ефективність. В інтернет-магазині «Petslike» можна знайти різні варіанти та форми, а додаткову допомогу у виборі нададуть консультанти та менеджери. Вони також врахують бюджет на купівлю.

Види препаратів

За способом дії виділяють такі види антигельмінтних засобів:

  • вузькоспрямованої дії (глисті можуть поширюватися по легені, серцю, печінці, ШКТ, мозку та інших органах, тому вузько впливають на конкретний орган, забезпечуючи високу ефективність);
  • широкого спектру дії (відмінний інструмент для профілактики, може застосовуватися для багатьох порід собак і в цілому вважаються універсальними);
  • комплексної дії (забезпечують захист від внутрішніх та зовнішніх паразитів, включаючи бліх).

Вид препарату визначає ветеринар після ретельного огляду тварини та діагностики.

Як часто застосовувати препарати?

Захист від гельмінтів потрібно проводити регулярно, а терміни залежать від способу життя тварини, її харчування, ваги та наявності у конкретному регіоні певних видів паразитів. Цуценята повинні приймати антигельмінтні препарати 1 раз на 3 місяці, а починати потрібно з 3-4 тижнів життя.

Прийом для дорослих собак повинен проходити кожні 3 місяці, але згодом після останнього прийому потрібно повторити курс лікування через 10-14 днів. Справа в тому, що деякі препарати не впливають на личинки, тому повторна обробка якраз дозволить позбутися дорослих особин, які виросли із личинок.

Реклама Google

Telegram Channel