Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Як 88-річний дідусь вночі утікав від путінських окупантів, можна знімати фільм (Відео)

Герой дня – Іван Якович.

Фотоколаж із сайту obozrevatel.com.

Як 88-річний дідусь вночі утікав від путінських окупантів, можна знімати фільм (Відео)

Чоловік не захотів отримувати громадянство росії

88-річний Іван Якович покинув окуповану частину Очеретиного на Донеччині, щоб уникнути отримання російського громадянства. 

Дідусь самостійно вийшов на підконтрольну українським військовим територію, де його зустріли волонтери та доправили у безпечне місце.

Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Вадим Філашкін, інформує oboz.ua.

Він зауважив, що завдяки співпраці з організацією «Схід–SOS» вдалося швидко організувати евакуацію дідуся до тимчасового притулку в Дніпрі.

Після цього Іван Якович буде перенаправлений до однієї з установ системи соціального захисту населення. У цьому закладі йому буде надано житло та всі необхідні соціальні послуги.

Іван Якович розповів, що окупанти забрали у нього український паспорт та хотіли видати російське громадянство, проте він вирішив вийти з окупованої території.

При собі з документів у дідуся лишилося лише пенсійне посвідчення, він зібрав свої речі у рюкзак та пішов.

Очеретине  на карті. Фото із сайту oboz.ua.
Очеретине на карті. Фото із сайту oboz.ua.

 «Історія пана Івана вражає. Це громадянська позиція та любов до Батьківщини. Я щиро вдячний усім, хто підтримує жителів області. Ваша небайдужість рятує життя наших людей!» – наголосив Філашкін.

Читайте також: Довічного не дали: п’яний сержант розстріляв із ручного кулемета батька та сина, з якими разом служив на Волині.

Реклама Google

Telegram Channel