Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
У місто на Волині завітали іноземні партнери

Найбільшим об’єктом зацікавлення гостей став історичний музей імені Омеляна Дверницького.

Фото: facebook.com.

У місто на Волині завітали іноземні партнери

24 квітня з робочим візитом у Володимирі перебувала делегація керівництва партнерської гміни Грубешів, а також істориків-науковців з Польщі та Німеччини

Делегація прибула у складі вуйта гміни Грубешів Томаша Зайонца, спеціаліста з інформації та промоції гміни Пьотра Тарасюка, директора музею Грубешова Бартоломея Бартецкі, доктора Гейно Ноймаєра з берлінського музею та професора Анджея Коковскі з інституту археології в Любліні.

Про це інформує Володимирська міська рада.

Найбільшим об’єктом зацікавлення гостей став історичний музей імені Омеляна Дверницького, де нині знаходиться результат реалізації проєкту «Готський шлях: спільна історична реконструкція та віртуальна подорож в минуле», а саме окрема експозиція присвячена цій темі з тач-панеллю, картою та моделлю готського поселення у мініатюрі.

Директор історичного музею Володимир Стемковський провів екскурсію відремонтованими виставковими залами, розповів про історію будівлі одного з найдавніших музеїв не лише України,а й Європи. Польські та німецькі колеги висловили захоплення експозиційним наповненням володимирського давньосховища.

Після підбиття підсумків реалізації проєкту в музеї делегація зустрілась з міським головою Ігорем Пальонкою. Очільник громади привітав Томаша Зайонца з впевненою перемогою на місцевих виборах, які нещодавно відбулись у Польщі. Принагідно подякував партнерам за всебічну допомогу та сприяння у питаннях, що стосуються доставки гуманітарних вантажів.

«Щиро вдячний вам за плідну співпрацю у реалізації спільних проєктів, зокрема по готському шляху, завдяки якому наш історичний музей отримав інтерактивну тач-панель та окрему експозицію. Упевнений, що попереду у нас ще багато проєктів, які ми спільно втілюватимемо у життя задля добробуту мешканців обох громад», – зазначив міський голова.

Також у межах візиту до Володимира гості з гміни-партнера здійснили віртуальну екскурсію містом у туристично-інформаційному центрі, побували у підземеллі Домініканського монастиря та відвідали територіальне медичне об’єднання.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині у «дзеркальну дату» одружилось 26 пар.

Реклама Google

Telegram Channel