Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Майже 2 тисячі жителів Луцької громади вийшли на генеральне прибирання (Фото)

Так тримати!

Фото: www.lutskrada.gov.ua.

Майже 2 тисячі жителів Луцької громади вийшли на генеральне прибирання (Фото)

Щороку напередодні Великодніх свят у Луцьку та селах громади відбувається традиційне масове прибирання територій навколо закладів, підприємств, організацій, а також на ділянках, що мають значні площі і не охоплені постійною увагою комунальних служб

І сьогодні, 26 квітня, близько двох тисяч жителів Луцької громади зібралися разом, щоб взяти участь у щорічній толоці «Час (на) дії». Екологічна акція проходить на 35 основних локаціях у місті та 5 старостинських округах.

Про це повідоляє Луцька міська рада.

У Луцьку до прибирання долучилися персонал виконавчого комітету та структурних підрозділів Луцької міської ради, працівники комунальних підприємств громади, окремі бізнесові структури, торгові центри, навчальні та медичні заклади обласного підпорядкування, духовенство.

«У старостинських округах учасники толоки наводять лад у центральних частинах населених пунктів, де розміщені адміністративні споруди. Працюють також на територіях біля меморіальних комплексів, шкіл і садочків. Таким чином виконується значний обсяг робіт», – повідомила начальник відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак.

Учасники екотолоки працювали, розподілившись по зонах прибирання. Сміття на локаціях було відносно небагато, в основному папірці, етикетки, гілля. За декілька годин очистили свої ділянки та ліквідували засмічення вздовж русел річок Стир, Сапалаївка, Жидувка, Омеляник.

Акцію організували відділ екології, департамент молоді та спорту і департамент ЖКГ. Відділ екології забезпечив учасників рукавицями та мішками для сміття. Комунальне підприємство «Луцькспецкомунтранс» наразі вивезло на полігон побутових відходів з попереднім сортуванням 7 вантажівок сміття.

Також в рамках щорічної екологічної толоки відбулося озеленення прибудинкової території на вулиці Наливайка 4-2. Заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк та секретар міської ради Юрій Безпятко висадили там понад півтора десятка кущів фундука. Деревами посприяло КП «Парки та сквери м. Луцька». Їх не лише дбайливо підлили, а й огородили дерев'яним каркасом, щоб захистити від негоди. Сподіваємося, цей невеличкий сквер біля дитячого майданчика тішитиме око місцевих та даруватиме людям незабаром щедрі урожаї горіхів.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Лучани вшанували пам'ять ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Реклама Google

Telegram Channel