Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
На Волині віддалені села Малий і Великий Обзир поєднали надійні мости

І авто тут легко проїде!

Фото із сайту polissia.net.

На Волині віддалені села Малий і Великий Обзир поєднали надійні мости

Тепер сюди зможе доїжджата карета «швидкої допомоги»

Нещодавно за сприяння працівників Бережницького лісництва ДП «Волинський військовий лісгосп», Боровненського лісництва філії «Камінь-Каширське лісове господарство» ДП «Ліси України» в межах співпраці з Камінь-Каширською міською радою, представниками бізнесу та ініціативними жителями сіл Великий Обзир та Малий Обзир Камінь-Каширської громади успішно проведено ремонт двох мостів на річці Стохід між селами Малий та Великий Обзир. Добротно зроблені переправи облаштували на місці аварійних старих.

Фото із сайту polissia.net.
Дорога в цивізізацію. Фото із сайту polissia.net.

 Як розповів начальник управління капітального будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства та комунального майна Камінь-Каширської міської ради Микола Шворак, ідея відремонтувати мости обумовлена потребою забезпечити не лише пішохідне, а й максимально надійне автомобільне сполучення цих населених пунктів, аби мали можливість доїхати з Великого до Малого Обзира карети «швидкої допомоги», пожежні машини, інший транспорт.

Фото із сайту polissia.net.
І авто тут легко проїде! Фото із сайту polissia.net.

 – Старі дерев’яні містки були небезпечними як для пішоходів, так і руху автомобільного транспорту. Більшість конструкцій зітліла від часу, що могло призвести до повного руйнування цих споруд. Ми розуміли, що просто відремонтувати їх, замінивши пошкоджені дошки або балки, як робили не раз протягом кількох останніх десятиліть – не вихід. Адже це лише тимчасово вирішить проблему. Тому, отримавши звернення від громадян і дізнавшись про ініціативу лісівників підтримати цей проєкт, спільно приступили до його реалізації. Зокрема, коштом міського бюджету придбали матеріали для металевого каркасу мостів, 12 обрізних дубових свай, цемент, щебінь, арматуру, кріпильні деталі. На все загалом міська рада витратила 159,5 тисяч гривень. Самотужки, без допомоги лісівників, підприємців, працьовитих мешканців Великого Обзира та Малого Обзира нам, звісно, дуже важко було би зробити таку складну справу. Від імені міської ради дякую кожному, хто підтримав її, – висловив вдячність Микола Шворак людям, які взяли активну участь у ремонті мостів.

За дорученням міського голови Віктора Пася він разом із старостою Піщанського старостинського округу Ростиславом Смалем нагородив грамотами Камінь-Каширської міської ради лісничого Бережницького лісництва ДП «Волинський військовий лісгосп» Богдана Давидюка, лісничого Боровненського лісництва філії «Камінь-Каширське лісове господарство» ДП «Ліси України» Володимира Басюка. Також подякою міськради було відзначено і підприємця Андрія Смолярчука.

Фото із сайту polissia.net.
Велика подяка зодчим! Фото із сайту polissia.net.

 На сьогодні у Малому Обзирі проживає 70 людей, більшість пенсійного віку. І, як слушно зауважив пан Микола, без мостів вони залишилися б відірваними від світу та благ цивілізації – магазину, школи, лікарської допомоги… Сьогодні усе це та інше і їм доступне.

Олександр ПРИЙМАК, газета «Полісся».

Читайте також: Автор «Книги рекордів Волині» розповів про цьогорічне диво в Поліському краї.

Реклама Google

Telegram Channel