Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Через Волинську митницю чоловік хотів вивезти дві старовинні ікони

Ікони вилучені та передані на експертизу.

Фото: Фейсбук.

Через Волинську митницю чоловік хотів вивезти дві старовинні ікони

На посту «Устилуг» у подорожнього серед особистих речей виявили дві старовинні ікони, що можуть мати історичну чи культурну цінність

Їх громадянин України намагався вивезти за кордон, однак ця спроба була припинена пильними волинськими митниками.

Про це повідомляє Волинська митниця.

Ікони вилучені та передані на експертизу. До правоохоронних органів скероване повідомлення про правопорушення, що містить ознаки злочину. Його попередньо кваліфіковано за ст. 201 Кримінального кодексу України (контрабанда культурних цінностей). Остаточні висновки – за експертами та слідчими, про які повідомлять згодом.

Волинські митники нагадують, що вивезення культурних цінностей, у тому числі приватної власності, без відповідного Свідоцтва на право вивезення (тимчасового вивезення) культурних цінностей заборонене.

Суб’єкт, який має намір вивезти або тимчасово вивезти з території України культурні цінності, подає письмову заяву про видачу відповідного Свідоцтва до Мінкультури. За результатами розгляду заяви та доданих до неї документів Мінкультури видає Свідоцтво, що є підставою для пропуску зазначених у ньому культурних цінностей за межі митної території України, або мотивовану відмову у видачі Свідоцтва.

Така адміністративна послуга надається впродовж 10 робочих днів і є безкоштовною для заявника. Натомість, згідно із санкцією статті 201 Кримінального кодексу, контрабанда культурних цінностей карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel