Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
На Волині відбувся «День кібербезпеки: відкриті дискусійні панелі, кіберхакатон»

Культура кібергігієни – це те, над чим повинен задуматися кожен щодня.

Фото: Фейсбук.

На Волині відбувся «День кібербезпеки: відкриті дискусійні панелі, кіберхакатон»

Участь у заході взяли студенти, науковці, представники бізнесу, органів місцевого самоврядування та влади

З вітальним словом виступили заступниця голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Вікторія Левчук, координатор з цифровізації регіонів Програми EGAP Сергій Гунько та ректор ЛНТУ Ірина Вахович.

Про це інформує Волинська ОВА.

«З початку війни ми зіткнулися з викликами, що стосуються кібербезпеки нашої країни. Саме тому захід, який проводимо сьогодні, має дві мети: мотивація молоді долучатись до подолання кібератак та налагодження співпраці між органами влади, місцевого самоврядування, наукою, молоддю, правоохоронцями, громадами, бізнесом, міжнародними партнерами, – зазначила Вікторія Левчук. – На Волині 54 громади, які працюють над цифровізацією. Водночас перед ними постав виклик кіберзахисту та кібергігієни, тому такий захід важливий для побудови правильної системи кіберзахисту громадам та їх взаємодії між собою».

Учасники заходу обмінялися досвідом у сфері кібербезпеки в рамках двох дискусійних панелей: «Актуальні проблеми кібербезпеки та шляхи їх вирішення», а також «Кібербезпека в територіальних громадах: практичний вимір».

Водночас у рамках зустрічі відбувся хакатон у форматі CTF. Це інноваційний захід, який надає можливість командам змагатися в галузі кібербезпеки та показати свої знання та навички у різних аспектах цифрової безпеки, включаючи вразливості програмного забезпечення та захист мережі від кібератак. CTF – це скорочення від «Capture (кепчю) theFlag» (захоплення прапорця).

У кіберхакатоні брали участь 8 команд: «404», «Мурчалки», «rm-rf», «Bite», «Cyber Waffles», «NemaDKI», «WHAE» та «Cyber Crusaders». Учасники отримали доступ до середовища, яке їм необхідно зламати. Опісля вони мали шукати приховані повідомлення та вирішувати різні криптографічні завдання, щоб знайти «прапорці», які розміщені на правильно виконаних завданнях. Перемогу здобули команди з найбільшою кількістю «прапорців» – «Cyber Waffles», «NemaDKI» та «rm-rf».

Слід зазначити, що цей проєкт щороку масштабується, адже цьогоріч участь у кіберхакатоні брали команди не лише з Волині, але й з Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

«На Волині другий рік поспіль проводиться день кібербезпеки: відкриті дискусійні панелі, кіберхакатон. Цей захід є своєрідною платформою розвитку культури кіберзахисту і кібергігієни, адже зростає важливість систематизації знань кожного з нас щодня, щоб не натрапити на небезпеку в інформаційному середовищі. Культура кібергігієни – це те, над чим повинен задуматися кожен щодня», – додала заступниця голови ОДА.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Науковиця Луцького вишу розповіла, як отримала грант та створила власну гру.

Реклама Google

Telegram Channel