Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Литва планує побудувати в Україні 6 шкіл-бомбосховищ до кінця року

Це буде будівництво "з нуля", в місцях, де раніше укриттів, на жаль, не було.

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

Литва планує побудувати в Україні 6 шкіл-бомбосховищ до кінця року

У мирний час такі підземні приміщення можуть використовуватися як багатофункціональні

До кінця поточного року Литва хоче побудувати шість підземних шкіл у Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Сумській, Чернігівській, а також, ймовірно, у Харківській областях.

Про це інформує Українська правда. 

Артурас Жарновскіс, керівник литовських програм Co-create Future of Ukraine, розповів про роботу над великим проєктом у Миколаївській області та інших регіонах, які неподалік фронту та постійно перебувають під обстрілами. 

«Там будуть безпечні для воєнного часу школи-укриття. Укриття ж у мирний час можуть використовуватися як багатофункціональні приміщення – спортивні, розважальні тощо», – сказав Жарновскіс.

Він уточнив, що йдеться про конкретні локації в шести регіонах, це – Миколаївська, Одеська, Запорізька, Сумська, Чернігівська області. Локацію шостого об'єкта ще визначають. Скоріше за все, це буде Харківська область.

«В названих регіонах ми починаємо будувати великі школи-бомбосховища. І це – будівництво «з нуля», в місцях, де раніше укриттів, на жаль, не було. Серед іншого безпекові умови в таких підземних приміщеннях передбачатимуть, про всяк випадок, і антирадіаційний захист», – зазначив керівник литовських програм Co-create Future of Ukraine.

Він допустив, що закінчити це будівництво можна буде вже цього року.

Жарновскіс наголосив на важливості таких проєктів, адже через повномасштабну російську агресію та пандемію коронавірусу у деяких українських регіонах «є четвертокласники, які фізично взагалі не були у школі», що є важливим для соціалізації дітей.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині вчителя «Захисту України» нагородили відзнакою Командувача Оперативного командування «Захід».

Реклама Google

Telegram Channel