Курси НБУ $ 39.81 € 43.26
Примусового повернення українців із ЄС не буде

«Обмежень і примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку в країну, яка воює, не буде».

Фото Обозреватель.

Примусового повернення українців із ЄС не буде

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, зазначила, що Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону

 Відповідну заяву вона зробила в контексті обговорення припинення надання консульських послуг за кордоном.

Про це повідомляє Обозреватель з посиланням на DW. Стефанішина наголосила, що надання даних територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки не приведе автоматично до мобілізації на фронт. «Україна ухвалила закон про мобілізацію і ми маємо розуміти, у якому обсязі ми можемо заміняти хлопців на фронті. Йдеться про потенціал мобілізації – облік і інформацію. І це першочергова мета нашого рішення», – заявила віцепрем'єрка.

Ольга Стефанішина повідомила, що в травні Україну відвідає єврокомісарка з питань внутрішніх справ і міграції Ілви Йоганссон для обговорення з українською владою питання подальшого юридичного статусу українців за кордоном, оскільки чинний механізм тимчасового захисту в ЄС буде діяти до березня 2025 року.

«Тому обмежень і примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку в країну, яка воює, не буде. Але у питаннях війни немає приємних рішень і давайте не забувати, що війна триває і ми маємо її виграти», – наголосила вона.

Реклама Google

Telegram Channel