Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Над Гробом Господнім зійшов Благодатний вогонь (Відео)

Диво Благодатного вогню відбувається саме на тому місці, де був похований Ісус Христос.

Фото із сайту tsn.ua.

Над Гробом Господнім зійшов Благодатний вогонь (Відео)

Тепер християни поширюватимуть його свічками та спеціальними лампами по всьому світу

У Єрусалимі 4 травня відбулося сходження Благодатного вогню в храмі над Гробом Господнім

Про це повідомляє Укрінформ.

Чин «сходження», насправді освячення Благодатного вогню, звершується у кувуклії (каплиці) Гробу Господнього особисто Єрусалимським Патріархом. Потім християни поширюють вогонь свічками та спеціальними лампами по всьому світу.

Що таке Благодатний вогонь, коли і як він сходить

Це вогонь, який виносять з Гробу Господнього на особливому богослужінні, яке щороку проводять у передвеликодню суботу у храмі Воскресіння Христового в Єрусалимі. Попри те, що дата Страсної суботи змінюється щороку залежно від православного церковного календаря, сходження Благодатного вогню незмінно відбувається у переддень Воскресіння Христового.

Перед особливим днем усі свічки та лампади у храмі Гробу Господнього обов'язково гасять. У саму ж Велику суботу вхід у зведену над Гробом Господнім каплицю Кувуклію освячують та запечатують. Потім відбувається церковна хода, а Єрусалимський патріарх проводить спеціальну молитву, після чого заходить у Кувуклію з факелами та свічками, щоб також помолитися. 

Після молитви у Кувуклії патріарх повертається із запаленими Благодатним вогнем свічками та факелами. Вогонь передається між усіма присутніми, а спеціальні делегації потім розносять його у всі куточки світу.

Окрім того, за стародавньою традицією Благодатний Вогонь підтримується у Кувуклії впродовж усього року, а зникає лише напередодні наступної передвеликодньої суботи.

Інший погляд щодо цієї новини – у цій публікації: Священнослужитель із Волині: «Зійшов» чи «не зійшов»? – «Зійшов!» – «Ну, значить – ще рік кінця світу не буде»....

Реклама Google

Telegram Channel