Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Луцька міська рада за грантові кошти облаштує навчальні приміщення для розвитку школярів

Elementary school students doing science experiment

Волинь-нова

Луцька міська рада за грантові кошти облаштує навчальні приміщення для розвитку школярів

Луцька громада у співпраці з партнерами з Німеччини – краєм Ліппе, виграла черговий грант на суму 213 тисяч євро

Кошти цього разу передбачені на розвиток освітнього середовища громади, зокрема фізики, хімії, біології, робототехніки, інноваційних технологій, фото та відео і шиття й вишивання.

Про це повідомив мер Луцька Ігор Поліщук.

Назва проєкту: «Розвиваємо STEM-освіту разом: інноваційне навчання в Ліппе та Луцьку»

Термін його реалізації: 12.03.2024-01.03.2026.

Кошти гранту використають на облаштування приміщень для проведення занять для учнів закладів середньої освіти Луцької громади. Навчальні класи наповнять мобільними меблями; смартдошками, придбають комп’ютери, принтери та ноутбуки для вчителів; зроблять тематичне оформлення інтер’єру кабінету, облаштують мобільні точки доступу до електрики та інтернету.

У кабінеті фізики з'являться лабораторні комплекти для вивчення механіки, електрики, магнетизму, молекулярної фізики та термодинаміки; 

Для кабінету хімії та біології закуплять мірні прилади, мікроскопи, хімічні реагенти для проведення експериментів, посуд та ємності стійкі до хімічних реагентів, макети живої та неживої природи тощо.

У кабінет робототехніки придбають різноманітні набори електронних конструкторів, захисних окулярів та пультів управління FPV-дронами, роботизовану руку для переміщення предметів, набори конструкторів Ардуіно, квадрокоптери DJI TELLO.

Для кабінету інноваційних технологій – 3D принтери та розхідні матеріали для них, 3D сканери, установка плазмової різки металів, фрезерувальна машина, установка для 3D моделювання виробів з дерева;

У кабінеті шиття та вишивання з'являться нові швейні машини та програмовані машини для вишивання.

У кабінет фото/відеостудії: цифровий фотоапарат, цифрова відеокамера, широкоформатний телевізор, мікрофони, штативи, освітлювальні прилади, фонові полотна для фото та відеозйомки, програмне забезпечення для монтажу звуку та відео;

У рамках проєкту передбачається також проведення змагань, конкурсів та вікторин, які демонструватимуть досягнення школярів у напрямку розвитку СТЕМ освіти, поїздка школярів-переможців підсумкового конкурсу «СТЕМ освіта» до Краю Ліппе (15 учасників, тривалість 4 дні), поїздка вчителів шкіл Луцька до Краю Ліппе з метою обміну досвідом у сфері розвитку СТЕМ освіти (12 учасників, тривалість 3 дні).

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Громада на Волині отримала відзнаку за успіхи в цифровій трансформації.

Реклама Google

Telegram Channel