Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
На Волині затримали чоловіків, які виловлювали рибу сітками

На порушників складено адміністративні протоколи.

Фото: Фейсбук.

На Волині затримали чоловіків, які виловлювали рибу сітками

З 29 квітня по 5 травня 2024 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля виявили 17 порушень природоохоронного законодавства

Зокрема, природоохоронці склали 10 протоколів за ч.3 ст. 85 КУпАП, 4 протоколи за ч.4 ст. 85 КУпАП. а також 3 акти виявлення вилучення майна, власник якого не встановлений.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Накладено штрафів на суму 935 грн. Нараховано збитків на суму 26 860 грн. В рамках проведених рибоохоронних заходів вилучено 27 одиниць заборонених знарядь лову довжиною 1358 м. Передано 4 справи до суду для притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

До прикладу: 

30 квітня на рибогосподарському водному об’єкті оз. Прибич, біля с.Смоляри Світязькі Ковельського району, затримано 2 громадян, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – сітками риболовецькими. В результаті зловили по 4 карасі сріблястих, чим завдали шкоду рибному господарству України на суму 12 648 грн. На порушників складено адміністративні протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП.

30 квітня на оз. Пісочне Ковельського району громадянин здійснював незаконний вилов водних біоресурсів сіткою риболовецькою з дерев’яного човна. Зловив 4 окуні та 1 плітку. Шкода рибному господарству України становить 14212 грн. На порушника складено адміністративний протокол за ч.4 ст.85 КУпАП.

1 травня при проведенні рибоохоронного рейду в старому руслі р. Стир, поблизу с.Розничі Луцького району, було виявлено 5 сіток риболовецьких, загальною довжиною 211 м. З сіток вилучено живі водні біоресурси: щука - 5 екз., окунь - 10 екз., плітка - 22 екз., лящ 2 екз. Складено акт вилучення майна власник якого не встановлений. В природне середовище випущено водні біоресурси та попереджено нанесення шкоди рибним запасам на суму 86 666 грн.

3 травня на Мар’янівському водосховищі Луцького району було виявлено 8 риболовецьких сіток, загальною довжиною 400 м у яких знаходилось 17 екз. карася сріблястого. Складено акт вилучення майна власник якого не встановлений. В природне середовище випущено водні біоресурси, чим попереджено нанесення шкоди рибним запасам на суму 26877 грн.

Також притягнуто 10 осіб до адміністративної відповідальності за порушення Правил рибальства, а саме – перевищення дозволеної кількісті гачків, пересування човном рибогосподарськими водоймами та знаходження біля них з забороненими знаряддями лову.

Довідкова інформація:

Природоохоронці нагадують, що з 1 квітня 2024 року у Волинській області діє щорічна нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

Строки заборони на добування (вилов) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) Волинської області:

- з 1 квітня по 20 травня – на річках області та їх кореневих водах;

- з 1 квітня по 9 червня – на озерах, водосховищах, ставках;

- з 1 квітня по 30 червня – в придаткових водах річок (стариці русел, заплави);

Забороняється вилов у період нересту, за виключенням добування (вилову) водних біоресурсів на не заборонених органами рибоохорони ділянках рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах) гачковими знаряддями лову з кількістю гачків не більше двох на рибалку-любителя або спінінгом з однією штучною приманкою з берега.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. 

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У громадах на Волині виявили самовільне розорювання земель вздовж водойм та річок.

Реклама Google

Telegram Channel